Mese mézes keksz
2021.11.29 15:27
Hozzávalók:
- 2 evőkanál méz
- 4 evőkanál barna cukor
- 10 dkg margarin
- 1 tojás
- 30 dkg liszt
- 2 teáskanál mézeskalács fűszer
- 1 csipet só
- ¼ teáskanál szódabikarbóna
Elkészítése:
A mézet langyosra melegítjük, és hozzáadjuk a barna cukrot, hogy egy kicsit feloldódjon, de ne forrjon, csak meleg legyen. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a margarint és a tojást, majd az egészet habosra keverjük.
Összedolgozzuk a lisztet, a mézeskalács fűszert, a sót és a szódabikarbónát. Hozzáadjuk a mézes keveréket és összegyúrjuk. Folpackba csomagoljuk és pár órát vagy egy éjszakát a hűtőben pihentetjük.
A tésztát kis adagokban kinyújtjuk 3-4 mm vastagságúra, majd kiszúrjuk formával, sütipecséttel tetszés szerint. 190 Celsius-fokon kb. 8 percig sütjük. Fémdobozban hetekig eláll és nagyon finom, igazi Karácsony illata van!