Mézeskalácsos mákos guba
2018.10.22 09:07
Hozzávalók
- 4 db kifli
- 2 dl tej
- 2 teáskanál vaníliás cukor
- 1 kávéskanál mézeskalács fűszerkeverék
- 15 dkg darált mák
- 3 evőkanál porcukor
- 16 db datolya
Elkészítés
- Felkarikázzuk a kifliket, a tejet a vaníliás cukorral felmelegítjük, majd belekeverjük a mézeskalács fűszerkeveréket. Ebbe a meleg fűszeres tejbe mártjuk a kiflikarikákat, hogy jól beszívják a tejet! A kiflik 1/3-át a kínálópohár vagy tálka aljára tesszük.
- A mákot összekeverjük a porcukorral. Ezzel a keverékkel hintjük meg a kifliket, majd újra áztatott kifli következik, majd mák és így tovább. A tetejére mák kerüljön.
- Magozatlan datolyával díszítjük.