Mi kerül az asztalra Karácsonykor Mexikóban?
2018.12.08 10:57
Menü:tengeri halak salátával, enchiladas, olívával-, darált hússal -, dióval- és tojással töltött pulyka , menudo
Enchiladas: avagy szószos hús tortillában
Menudo: puliszkás pacalleves
Pozole leves: fehér kukoricában gazdag, fűszeres leves, melyben puha párolt hús (csirke-, pulyka-vagy sertéshús), fehér káposzta, retek, és avokádó is van
Tamales: kukoricalevélben készül, kukoricaliszt, víz és zsír elegyéből készülő tészta, melyet hússal vagy sajttal töltenek meg
Ponche: forró, édes ital, aminek alma, nádcukor, aszalt szilva és tejocote (mexikói galagonya) az alapja (esetleg még belekerülhet egy kis tequila :) )
Bunuelos: fahéjas porcukros fánk, melyet cukorsziruppal is meglocsolnak, sokszor tortilla lapokat sütnek meg bő olajban és ezt locsolják meg cukorsziruppal és karamell öntettel
Érdekességek:
Mexikóban a Karácsony december 2-án kezdődik, amikor is a Guadalupei Szűzanya születésnapjára készülnek, vagyis december 12-re.
Az amerikai filmekből ismert Pinata szétverése is szokás ilyenkor, ami itt egy 7 ágú csillag, a 7 főbűnt szimbolizálja, és ezt verik szét bekötött szemmel.
Las Posadas: egy 9 napig tartó, gyertyás felvonulásokkal járó betlehemezés.