Mi kerül az asztalra Karácsonykor Mexikóban?

2018.12.08 10:57

Menü:tengeri halak salátával, enchiladas, olívával-, darált hússal -, dióval- és tojással töltött pulyka , menudo

Enchiladas: avagy szószos hús tortillában

Menudo: puliszkás pacalleves

Pozole leves: fehér kukoricában gazdag, fűszeres leves, melyben puha párolt hús (csirke-, pulyka-vagy sertéshús), fehér káposzta, retek, és avokádó is van

Tamales: kukoricalevélben készül, kukoricaliszt, víz és zsír elegyéből készülő tészta, melyet hússal vagy sajttal töltenek meg

Ponche: forró, édes ital, aminek alma, nádcukor, aszalt szilva és tejocote (mexikói galagonya) az alapja (esetleg még belekerülhet egy kis tequila :) )

Bunuelos: fahéjas porcukros fánk, melyet cukorsziruppal is meglocsolnak, sokszor tortilla lapokat sütnek meg bő olajban és ezt locsolják meg cukorsziruppal és karamell öntettel

Érdekességek:

Mexikóban  a Karácsony december 2-án kezdődik, amikor is a Guadalupei  Szűzanya születésnapjára készülnek, vagyis december 12-re.

Az amerikai filmekből ismert Pinata szétverése is szokás ilyenkor, ami itt  egy 7 ágú csillag, a  7 főbűnt szimbolizálja, és ezt verik szét bekötött szemmel.

Las Posadas: egy 9 napig tartó, gyertyás felvonulásokkal járó betlehemezés.

Vissza

Elérhetőség

eletmodesminden

© 2017 Életmód és Minden -- Minden jog fenntartva

Powered by Webnode