Mi van az instant kávéban? 5. rész

2024.07.09 09:30

Ötödik E-számunk a 3 in 1 kávénkban az E471.

A mono-és diglicerideket zsírsavakból és glicerinből állítják elő. Állati zsírokból is előállíthatóak, de általában növényi olajokat, pl. szójaolajat használnak hozzá.

Meleg vízzel kapcsolódva emulgeáló hatásuk van. A péksütikben levő keményítő a mono-és digliceridekkel kölcsönhatásba lép, ezért a vízkötőképessége nő, és a péksüti tovább friss marad. 

Dzsemeknél, zseléknél a mono-és diglicerideket a habmentesítő hatásuk miatt használják. Általában mennyiségi korlátozás nélkül használhatóak élelmiszerekben, kivéve a kezeletlen élelmiszereket.

Főleg miben használják őket?

Csokikban, lekvárokban, zselékben, dzsemekben, tejszínekben, gyorsrizsben, kenyérben, péksüteményekben és húskészítményekben.

Veszélytelenek, mert a zsíranyagcserébe kerülve lebomlanak.

 

Vissza

Elérhetőség

eletmodesminden

© 2017 Életmód és Minden -- Minden jog fenntartva

Powered by Webnode