Mi van az instant kávéban? 6. rész
2024.07.09 09:57
És el is érkeztünk 6. E-számunkhoz, ami az E472e.
Mi ez? A zsírsavak mono- és digliceridjeinek diacetil-borkősavészterei.
Olaj a vízben emulzió képzésére alkalmas. Mivel a fehérjékkel erős kölcsönhatásba lép, főleg a búzafehérjével, elsősorban péksütik előállítására használják. Tésztaféléknél is jobb állomány érhető el vele. Az élelmiszerekben gyorsan lebomlik. Állati zsírokból is előállítható, de főleg növényi olajakat, pl. szójaolajat, ill. glicerint használnak erre a célra.
Mennyiségi korlátozás nélkül használhatóak élelmiszerekbe, kivéve a kezeletleneket.
Főleg milyen termékekben használjak őket?
Kenyerekben, tésztákban, süteményekben, kekszekben, levelestésztákban, desszertekhez és margarinokhoz.
Alkalmazása veszélytelennek számít az egészségre.