Miért olyan értékes az OLÍVAOLAJ?
2019.05.07 16:26
-Homérosz „folyékony arany”-nak nevezte
-Az olajág régóta a béke szimbóluma
-Természetes antioxidáns, jelentős az E-, D-, és a K-vitamin tartalma
- Bőrápolókban, oldatokban használatos hordozóanyagként és értékes vitamin-tartalma miatt
-Izomsejtek erősítésére és reumás fájdalomra ajánlott krémek alkotója is
-Többféle vitamin-, polifenol-és többszörösen telítetlen zsírsav tartalma miatt a táplálkozásunkban is jelentős szerepet foglal el főzőolajként, saláták összetevőjeként
-Fogyasztása véd az érelmeszesedés ellen, csökkenti a koleszterin-szintet
-A mediterrán diéta alapját képezi
Milyen betegségeket előzhetünk meg vele?
- szív-és érrendszeri betegségeket
- ízületi gyulladást
- segítheti a fogyást
- javítja a sebgyógyulást
- sejtöregedés-lassító hatású
Fogyasszuk minden nap salátára téve!