Mik a lassú felszívódású ételek?
2018.09.26 18:06
Sokat halljuk azt, hogy együnk lassú felszívódású ételeket!
De mit kell ahhoz ennünk, hogy érhetjük el a lassú felszívódást?
Lassítja a felszívódást:
1.Magas rost tartalom: pl. ha fehér rizst eszünk, mellé kell egy nagy adag saláta.
2.Szénhidráttal fogyasztott zsiradék vagy fehérje: a fehér rizs felszívódását le lehet lassítani, ha eszünk mellé 1 szelet csirkemellet és tejszínes öntetet.
3. Nagy amilóz tartalom: ezt a keményítővel érhetjük el, ezért jobb a durum tészta és a basmati rizs
4. Savak: az ecetes öntetes saláták még lassabban szívódnak fel, mint a joghurtos öntetesek.
5. Rövid ideig tartó hőkezelés: az „al dente” módra főzött tészta lassabban szívódik fel, mint a szétfőzött, ezért a zöldségeket se főzzük szét.