Milyen finomságokat esznek Peruban?

2018.12.08 14:23

Peruban  már december elején indul  a Chocolatadas nevű rendezvény, ahol is a rászorulók megsegítése a cél süteménnyel,  és forró csokoládéval.

Ünnepi vacsora általában: pulyka, friss gyümölcs, almaszósz, tamales, saláták

Tamales: kukoricalevélben készül, kukoricaliszt, víz és zsír elegyéből készülő tészta, melyet hússal vagy sajttal töltenek meg

Ceviche: citromlében marinált hal. Úgy készül, hogy a halat feldarabolják, sózzák, összekeverik hagymával, chilivel és korianderrel,  meglocsolják lime, citrom vagy narancslével, ami aztán elindítja a hal fehérjében levő folyamatokat.  Salátával, édesburgonyával, illetve kukoricával tálalják.

Leche de tigre: avagy a tigristej, a ceviche fűszeres pácából és a halból kicsorgó lé elegye, melyet étvágygerjesztőként isznak

Ají paprika: ha Peru, akkor illik megemlíteni ezt a paprikafajtát, amit mártás vagy paszta formájában is nagyon gyakran használnak

Pisco: perui szőlőpálinka, gyakran koktél formájában kerül az asztalra

Sütemény: általában panettone és marcipán, de az Alfajores is híres édesség Peruban és Perun kívül

Alfajores: ez egy karamellkrémmel töltött keksz, mely kókuszba van forgatva

 

Vissza

Elérhetőség

eletmodesminden

© 2017 Életmód és Minden -- Minden jog fenntartva