Milyen finomságokat esznek Peruban?
2018.12.08 14:23
Peruban már december elején indul a Chocolatadas nevű rendezvény, ahol is a rászorulók megsegítése a cél süteménnyel, és forró csokoládéval.
Ünnepi vacsora általában: pulyka, friss gyümölcs, almaszósz, tamales, saláták
Tamales: kukoricalevélben készül, kukoricaliszt, víz és zsír elegyéből készülő tészta, melyet hússal vagy sajttal töltenek meg
Ceviche: citromlében marinált hal. Úgy készül, hogy a halat feldarabolják, sózzák, összekeverik hagymával, chilivel és korianderrel, meglocsolják lime, citrom vagy narancslével, ami aztán elindítja a hal fehérjében levő folyamatokat. Salátával, édesburgonyával, illetve kukoricával tálalják.
Leche de tigre: avagy a tigristej, a ceviche fűszeres pácából és a halból kicsorgó lé elegye, melyet étvágygerjesztőként isznak
Ají paprika: ha Peru, akkor illik megemlíteni ezt a paprikafajtát, amit mártás vagy paszta formájában is nagyon gyakran használnak
Pisco: perui szőlőpálinka, gyakran koktél formájában kerül az asztalra
Sütemény: általában panettone és marcipán, de az Alfajores is híres édesség Peruban és Perun kívül
Alfajores: ez egy karamellkrémmel töltött keksz, mely kókuszba van forgatva