Minden a TŐZEGÁFONYÁRÓL
2020.02.11 08:11
- a tőzegáfonya igen gazdag antioxidánsokban, melyek védik szervezetünket a káros oxidációs folyamatoktól, óvják testünket az öregedéstől
- olyan anyagot tartalmaz, amely képes meggátolni az E. coli baktérium megtelepedését a hólyag falán, illetve a húgycsövön
- gazdag forrása olyan antioxidáns hatású bioaktív anyagoknak, amelyek hatástalanítják a szabad gyököket, így hozzájárulnak a szervezetben a fertőzések és a gyulladásos folyamatok korlátozásához
- a tőzegáfonya hozzájárulhat bizonyos krónikus betegségek megelőzéséhez, mint az érelmeszesedés, a koleszterin-lerakódás, a szívinfarktus, különféle bőrproblémák kialakulása, a daganatok keletkezése és a memóriazavar.
FONTOS!
-a felfázás főleg a nőket érinti, ennek anatómiai okai vannak, de a férfiak sincsenek teljes biztonságban ellene
-tévhit, hogy csak a hideg, téli időben lehet felfázni, nyáron is vigyázzunk magunkra, ne legyünk sokáig vizes fürdőruhában, hideg vízben, ne üljünk hideg kőre, és ne járjunk mezítláb hideg felületen!
Étkezésünkre is figyeljünk: ilyenkor étkezésünkben kerüljük a sót és a cukrot, melyek megterhelik a vesét, valamint a vizeletsavasító hatású nyersanyagokat, ilyenek a húsok, kagyló, tojás, földimogyoró, dió, kenyér, reggeli gabonapelyhek, tészták, rizs, lencse, kukorica, szilva, kávé, cukor, méz, szirupok, lekvárok.
Emellett fontos a fokozott folyadékfogyasztás, víz és az édesítetlen gyógytea formájában