Mirindás süti
2020.05.08 10:30
Ez a recept egy kis tepsinyi adaghoz elegendő. 20 x 30 cm-es tepsiben készült.
Hozzávalók a piskótához:
- 3 tojás
- 3 evőkanál cukor
- 1 evőkanál kakaópor
- 3 evőkanál olaj
- 3 evőkanál liszt
- fél csomag sütőpor (6 g)
Hozzávalók a krémhez:
- 50 dkg túró
- 4 evőkanál porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 5 dkg margarin
Hozzávalók a Mirindás tetőhöz:
- 3,5 dl Mirinda
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 1 evőkanál kristálycukor
A tészta elkészítése:
Szétválasztjuk a tojásokat. Először a tojássárgákat robotgéppel fehéredésig keverjük a cukorral. Ha ez kész, hozzádjuk a kakaóport, az olajat, a lisztet, a sütőport, ezeket jól elkeverjük. Ha ez kész, óvatosan hozzáforgatjuk a felvert tojásfehérjehabot. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 180 Celsius-fokon kb. 20 perc alatt megsütjük.
A krém elkészítése:
Amíg sül a piskóta, elkészítjük a krémet. Mivel én nem szeretem a margarinba tocsogós krémeket, ezért én alig tettem bele. Attól lesz krémes, hogy átturmixolom. Hogy értem ezt?
Összekeverjük a túrót, a cukrokat és a lágy margarint, majd turmixgépben átturmixoljuk. Ettől jó krémes lesz és kenhető.
Ha a tészta kihűlt, rásimítjuk a túrókrémet.
Az öntet elkészítése:
Összekeverjük a Mirindát, a cukrot és a pudingport, majd összefőzzük. Nekem elég hamar besűrűsödött, ekkor ráöntjük a túrókrémre, és elkenegetjük gyorsan. Hűtőben hagyjuk megdermedni. Nekem egy éjszakát állt hűtőben, utána szeleteltem.