Mirindás süti

2020.05.08 10:30

 

Ez a recept egy kis tepsinyi adaghoz elegendő. 20 x 30 cm-es tepsiben készült.

Hozzávalók a piskótához:

  • 3 tojás
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 3 evőkanál olaj
  • 3 evőkanál liszt
  • fél csomag sütőpor (6 g)

 

Hozzávalók a krémhez:

  • 50 dkg túró
  • 4 evőkanál porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 5 dkg margarin

 

Hozzávalók a Mirindás tetőhöz:

  • 3,5 dl Mirinda
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 evőkanál kristálycukor

 

A tészta elkészítése:

Szétválasztjuk a tojásokat. Először a tojássárgákat robotgéppel fehéredésig keverjük a cukorral. Ha ez kész, hozzádjuk a kakaóport, az olajat, a lisztet, a sütőport, ezeket jól elkeverjük. Ha ez kész, óvatosan hozzáforgatjuk a felvert tojásfehérjehabot. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 180 Celsius-fokon kb. 20 perc alatt megsütjük.

A krém elkészítése:

Amíg sül a piskóta, elkészítjük a krémet. Mivel én nem szeretem a margarinba tocsogós krémeket, ezért én alig tettem bele. Attól lesz krémes, hogy átturmixolom. Hogy értem ezt?

Összekeverjük a túrót, a cukrokat és a lágy margarint, majd turmixgépben átturmixoljuk. Ettől jó krémes lesz és kenhető.

Ha a tészta kihűlt, rásimítjuk a túrókrémet.

Az öntet elkészítése:

Összekeverjük a Mirindát, a cukrot és a pudingport, majd összefőzzük. Nekem elég hamar besűrűsödött, ekkor ráöntjük a túrókrémre, és elkenegetjük gyorsan. Hűtőben hagyjuk megdermedni. Nekem egy éjszakát állt hűtőben, utána szeleteltem.

Vissza

Elérhetőség

eletmodesminden

© 2017 Életmód és Minden -- Minden jog fenntartva

Powered by Webnode