Mit esznek az olaszok Karácsonykor?
2018.12.05 13:01
Mi kerül az ünnepi asztalra Karácsonykor az olaszoknál?
Lássuk a sütiket:
Calcionelli: kicsike, zsebre hajazó süti, melyet porcukorral tálalnak, mandulából, mézből és Punch Abruzzóból készül (ez egy édes likőr).
Riciarelli: mandulából készült süti, melyhez hasonlót nálunk pöffeteg névvel találunk.
Panettone: mazsolával, citrom és narancshéjjal ízesített kuglóf-féle, amihez remekül passzol a tojáslikőr. A Karácsonyi vacsorát mindig a panettone zárja. Biztosan találkoztunk már vele, hiszen nálunk is kapható, általában fém-vagy papírdobozos formában.
Struffoli: ez egy kis nudliszerű tészta, amit leöntenek egy jó kis ragadós narancsból, cukorból, mézből, és citromból álló sziruppal.
Ételek:
Karácsonykor a legjellemzőbb menü a hal, a sült húsok, és természetesen a tésztaételek sem hiányozhatnak, így a ravioli is kedvelt fogás, pl. parajjal töltve és diós vajjal leöntve, de gombával töltve is fogyasztják.
Rómában az angolna a kedvenc fogás.
Január 6-a reggelére Befana, a jóságos boszorkány hozza az ajándékokat, akit tejeskávéval és süteménnyel várnak a gyermekek.
Mit kapnak az olasz gyerekek, ha rosszak voltak? Szenet, igen, jól olvassátok, szenet, náluk nem a virgács a divatos.
Lencsét a barátoknak: az olaszok lencsét adományoznak a barátaiknak, hogy szerencsét hozzon nekik az új évben.
Remélem hasznosnak találtátok ezt a kis összefoglalót! :)