Mit kell tudnunk a szénhidrát-csökkentett lisztekről?

2019.03.20 17:39

Először is, hogy érik el, hogy egy liszt szénhidrát-csökkentett legyen?

  • Növelik a fehérje-tartalmukat pl. szójaliszttel, búzasikérrel,
  • Rostokat adnak hozzájuk pl. zabpehelylisztet
  • Lassabb felszívódású lisztekkel keverik az alap búzalisztet pl. zabliszttel, rozsliszttel
Biztosan fogyni fogok, ha szénhidrát-csökkentett lisztet használok? Nincs kalóriatartalma?
 
Egyáltalán nem garantált a fogyás, hiszen ezek a lisztek elég sok kalóriát tartalmaznak.
 
FONTOS! Minden fogyókúra alapja a személyre szabott, megfelelő étrend és a személyre szabott,  megfelelő testmozgás kombinációja.

 

Van pozitív hatásuk ezeknek a liszteknek?

Annyi pozitívumot ki tudunk emelni, hogy mivel lassabb a felszívódásuk, ezért a vércukorszintet is lassabban emelik.

Ajánlott fogyasztási mód

Ha ragaszkodunk ezekhez a lisztekhez, jó tanácsként megemlítendő, hogy ne a búzaliszt teljes kiváltására használjuk őket.

Egy kisarkított példa:  sütünk belőle kétnaponta egy tepsi kakaós csigát , és ezt meg is esszük azon nyomban.

Mi szokott elrettentő tényező lenni ezen lisztek vásárlásakor?

Egyértelműen a magasabb árfekvésük.

Néhány tanács ezen lisztek helyett:

Használjunk zabpelyhet, zabpehelylisztet, teljes kiőrlésű liszteket, magliszteket, esetleg búzasikért. A zabpelyhet le is darálhatjuk, nagyszerű lisztet kapunk belőle, de azt vegyük figyelembe, hogy nincs sikértartalma!

Az interneten rengeteg recept van, rengeteg otthon elkészíthető lisztkeverékkel,  melyekkel nagyszerűen kiválthatók a komplex lisztkeverékek!

Vissza

Elérhetőség

eletmodesminden

© 2017 Életmód és Minden -- Minden jog fenntartva

Powered by Webnode