Mogyorókrémes-kakaós keksz
2024.11.19 10:59
Hozzávalók:
-25 dkg liszt
-5 evőkanál porcukor
-1 evőkanál kakaópor
-10 dkg margarin
-1 tojás
-kb. 10 dkg mogyorókrém
Elkészítés:
Összekeverjük a lisztet, a porcukrot és a kakaóport. Belemorzsoljuk a margarint, és hozzáadjuk a tojást. Összegyúrjuk a tésztát és 1 órára fóliába csomagolva hűtőbe tesszük. Hogy dolgozni tudjunk vele, kell neki oyan 15-20 perc szobahőmérsékleten.
Kinyújtjuk, kiszaggatjuk tetszőleges formára, majd 180 Celsius-fokos sütőben 10-12 perc alatt megsütjük.
Ha kihűlt, megkenjük mogyorókrémmel és összeragasztunk 2-t.
Fontos, hogy ez keksz, nem linzer, nem lesz olyan puha!
(229. recept)