Mogyoróvajas keksz

2022.06.14 18:59

Hozzávalók:

-5 dkg margarin

-3 evőkanál mogyoróvaj

-10 dkg nádcukor

-1 evőkanál vaníliás cukor

-1 tojás

-1 evőkanál víz

-10 dkg búzaliszt

-5 dkg zabpehelyliszt

-1 kávéskanál szódabikarbóna

-csokicseppek

 

Elkészítés:

A puha vajat a cukrokkal és a mogyoróvajjal krémesre keverjük, én robotgéppel csináltam. Ha jól összeállt, hozzáadjuk a tojást és a vizet ,és ezzel is összedolgozzuk.

Egy külön tálban összekeverjük a liszteket a szódabikarbónával és ezt a keveréket kis adagokban hozzádolgozzuk a mogyoróvajas keverékhez.

A masszából diónyi golyókat formázunk, majd villával kereszt alakban lenyomkodjuk őket és mindegyikbe nyomunk csokicseppeket.

190 Celsius-fokos sütőben 10-12 percig sütjük, de nem tovább. Az nem baj, ha még puha, mert ahogy hűl, úgy keményedik majd keksz állagúra.

Nekem 17 darab lett!

Próbáljátok ki, nagyon-nagyon finom! A liszt természetesen lehet 15 dkg búzaliszt is!

(140. recept)

 

Vissza

Elérhetőség

eletmodesminden

© 2017 Életmód és Minden -- Minden jog fenntartva

Powered by Webnode