Mogyoróvajas keksz
2022.06.14 18:59
Hozzávalók:
-5 dkg margarin
-3 evőkanál mogyoróvaj
-10 dkg nádcukor
-1 evőkanál vaníliás cukor
-1 tojás
-1 evőkanál víz
-10 dkg búzaliszt
-5 dkg zabpehelyliszt
-1 kávéskanál szódabikarbóna
-csokicseppek
Elkészítés:
A puha vajat a cukrokkal és a mogyoróvajjal krémesre keverjük, én robotgéppel csináltam. Ha jól összeállt, hozzáadjuk a tojást és a vizet ,és ezzel is összedolgozzuk.
Egy külön tálban összekeverjük a liszteket a szódabikarbónával és ezt a keveréket kis adagokban hozzádolgozzuk a mogyoróvajas keverékhez.
A masszából diónyi golyókat formázunk, majd villával kereszt alakban lenyomkodjuk őket és mindegyikbe nyomunk csokicseppeket.
190 Celsius-fokos sütőben 10-12 percig sütjük, de nem tovább. Az nem baj, ha még puha, mert ahogy hűl, úgy keményedik majd keksz állagúra.
Nekem 17 darab lett!
Próbáljátok ki, nagyon-nagyon finom! A liszt természetesen lehet 15 dkg búzaliszt is!
(140. recept)