Norvég almatorta
2018.10.08 08:42
Hozzávalók:
- 25 dkg kristálycukor
- 20 dkg margarin
- 25 dkg liszt
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 tojás
- 2 tk. sütőpor
- 2 alma
Tetejére:
- 2 dkg kristálycukor
- 1 késhegynyi őrölt fahéj
Elkészítés:
- Felhabosítjuk a margarint a kristálycukorral és a vaníliás cukorral
- Az almákat meghámozzuk, a magházukat kiszedjük és cikkekre vágjuk.
- A felhabosított cukros margarinhoz keverjük a tojásokat és tovább habosítjuk, majd hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, majd a masszát egy 26 cm-es , margarinnal kikent vagy sütőpapírral kibélelt kerek tortaformába öntjük.
- A cikkekre vágott almát jó sűrűn, élükkel lefelé belenyomkodjuk a masszába, meghintjük a fahéjas cukorral és 180 Celsius fokos sütőben megsütjük.