Norvég almatorta

2018.10.08 08:42

Hozzávalók:

  • 25 dkg kristálycukor
  • 20 dkg margarin
  • 25 dkg liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 tojás
  • 2 tk. sütőpor
  • 2 alma

 

Tetejére:

  • 2 dkg kristálycukor
  • 1 késhegynyi őrölt fahéj

 

Elkészítés:

  1. Felhabosítjuk a margarint a kristálycukorral és a vaníliás cukorral
  2. Az almákat meghámozzuk, a magházukat kiszedjük és cikkekre vágjuk.
  3. A felhabosított cukros margarinhoz keverjük a tojásokat és tovább habosítjuk, majd hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, majd a masszát egy 26 cm-es , margarinnal kikent vagy sütőpapírral kibélelt kerek tortaformába öntjük.
  4. A cikkekre vágott almát jó sűrűn, élükkel lefelé belenyomkodjuk a masszába, meghintjük a fahéjas cukorral és 180 Celsius fokos sütőben megsütjük.

Vissza

Elérhetőség

eletmodesminden

© 2017 Életmód és Minden -- Minden jog fenntartva

Powered by Webnode