Nutellás-csokis csiga
2018.10.22 10:01
Hozzávalók a tésztához
- 50 dkg liszt
- 2 db tojás
- 8 dkg cukor
- 5 dkg margarin
- 1 csipet só
- 2 dl tej
- 4 dkg élesztő
Hozzávalók a töltelékhez
- 20 dkg nutella
- 10 dkg margarin
- 3 evőkanál kakaópor
- 5 evőkanál cukor
Hozzávalók a kenéshez, sütéshez
- 5 dkg margarin
- 1 dl tej
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés
- Tészta: a cukrot, a margarint és a sót a langyos tejben feloldjuk (kis lángon melegítve). Ha kész, hozzáadjuk az élesztőt, és felfuttatjuk. Ha kész, a liszthez és a tojáshoz adjuk, összegyúrjuk. Ha kelesztőtálat használunk, akkor nem kell dagasztani, csak egy kicsit összegyúrjuk.
- 1 órán át kelesztjük.
- Ha duplájára kelt, kinyújtjuk téglalap alakúra, ezután jön rá a töltelék.
- Töltelék: a margarint kicsit megmelegítjük (én mikróban szoktam), de ne legyen folyós, csak puha, kenhető. A nutellát is kicsit megmelegítjük (én ezt is mikróban szoktam). Ha kész, összekeverjük a margarint és a nutellát robotgéppel, majd hozzáadjuk a cukrot és a kakaót. A cukor el is hagyható, attól függ, ki mennyire édesszájú.
- Ezzel a keverékkel megkenjük a tésztát, felhengergetjük, és kb. 1,5 cm vastag szeleteket vágunk belőle, majd megkenjük az oldalát és a tetejét olvasztott vajjal, és még kb. 15 percig letakarva kelni hagyjuk.
- Ezután megsütjük kb. 30 perc alatt. Félidőnél megkenjük vaníliás-cukros tejjel a tetejüket.