Nutellás-csokis csiga

2018.10.22 10:01

Hozzávalók a tésztához

  • 50 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 8 dkg cukor
  • 5 dkg margarin
  • 1 csipet só
  • 2 dl tej
  • 4 dkg élesztő

Hozzávalók a töltelékhez

  • 20 dkg nutella
  • 10 dkg  margarin
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 5 evőkanál cukor

Hozzávalók a kenéshez, sütéshez

  • 5 dkg margarin
  • 1 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés

  1. Tészta: a cukrot, a margarint és a sót a langyos tejben feloldjuk (kis lángon melegítve). Ha kész, hozzáadjuk az élesztőt, és felfuttatjuk. Ha kész, a liszthez és a tojáshoz adjuk, összegyúrjuk. Ha kelesztőtálat használunk, akkor nem kell dagasztani, csak egy kicsit összegyúrjuk.
  2. 1 órán át kelesztjük.
  3. Ha duplájára kelt, kinyújtjuk téglalap alakúra, ezután jön rá a töltelék.
  4. Töltelék: a margarint  kicsit megmelegítjük (én mikróban szoktam), de ne legyen folyós, csak puha, kenhető. A nutellát is kicsit megmelegítjük (én ezt is mikróban szoktam). Ha kész, összekeverjük a margarint és a nutellát robotgéppel, majd hozzáadjuk a cukrot és a kakaót. A cukor el is hagyható, attól függ, ki mennyire édesszájú.
  5. Ezzel a keverékkel megkenjük a tésztát, felhengergetjük, és kb. 1,5 cm vastag szeleteket vágunk belőle, majd megkenjük az oldalát és a tetejét olvasztott vajjal, és még kb. 15 percig letakarva kelni hagyjuk.
  6. Ezután megsütjük kb. 30 perc alatt. Félidőnél megkenjük vaníliás-cukros tejjel a tetejüket.

 

Vissza

Elérhetőség

eletmodesminden

© 2017 Életmód és Minden -- Minden jog fenntartva

Powered by Webnode