Nutellás habtorta sütés nélkül
2017.10.09 16:31
Hozzávalók:
Az alaphoz
- 25 dkg keksz (csokis kekszből a legjobb)
- 10 dkg margarin (vajjal is jó)
- 3 ek napraforgó olaj
A krémhez
- 20 dkg tejcsokoládé
- 20 dkg étcsokoládé
- 20 dkg nutella
- 1 dl rum
- 6 dl habtejszín
- 1 csomag habfixáló
A tetejére
- 15 ek cukrozatlan kakaópor
Elkészítés
- Kiolajozunk egy 24 cm-es kapcsos tortaformát, majd belenyomkodjuk az olvasztott margarin és a finomra tört keksz keverékét.
- Gőz fölött felolvasztjuk a tej- és étcsokit a nutellával és a rummal, kihűtjük.
- Felverjük a 6 dl tejszínt a habfixálóval.
- Ha kihűlt a csokis keverék, akkor összekeverjük a tejszínhabbal, ezt az egészet ráöntjük a kekszmorzsára, és egy éjszakára hűtőbe tesszük.
- Tálaláskor forró vízbe mártott, de letörölt késsel körbevágjuk a tortát, leemeljük a kapcsos karimát, és vastagon meghintjük kakaóporral.