Nutellás habtorta sütés nélkül

2017.10.09 16:33

 

Nutellás habtorta sütés nélkül

Hozzávalók:

Az alaphoz

  • 25 dkg keksz (csokis kekszből a legjobb)
  • 10 dkg margarin  (vajjal is jó)
  • 3 ek olaj

A krémhez

  • 20 dkg tejcsokoládé
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 20 dkg nutella
  • 1 dl rum
  • 6 dl habtejszín
  • 1 csomag habfixáló

A tetejére

  • 15 ek cukrozatlan kakaópor

Elkészítés

  • Kiolajozunk egy 24 cm-es kapcsos tortaformát, majd belenyomkodjuk az olvasztott margarin és a finomra tört keksz keverékét.
  • Gőz fölött felolvasztjuk a tej- és étcsokit a nutellával és a rummal, kihűtjük.
  • Felverjük a 6 dl tejszínt a habfixálóval.
  • Ha kihűlt a csokis keverék, akkor összekeverjük a tejszínhabbal, ezt az egészet ráöntjük a kekszmorzsára, és egy éjszakára hűtőbe tesszük.
  • Tálaláskor forró vízbe mártott, de letörölt késsel körbevágjuk a tortát, leemeljük a kapcsos karimát, és vastagon meghintjük kakaóporral.

 

Vissza

Elérhetőség

eletmodesminden

© 2017 Életmód és Minden -- Minden jog fenntartva

Powered by Webnode