Nutellás-kakaós csíkos kalács

2019.01.07 21:09

Hozzávalók:

  • 2,25 dl tej
  • 5 dkg élesztő
  • 1,5 evőkanál kristálycukor
  • 50 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 7 dkg porcukor
  • fél mokkáskanál só
  • 7 dkg langyos margarin

 

Tészta egyik feléhez:

1,5 evőkanál kakaópor, hozzá 2 dkg olvasztott margarin

 

Töltelék:

  • 4 dkg margarin
  • 4 evőkanál nutella
  • 5 evőkanál cukrozott kakaópor (nálam Nesquik)
  • 1 kiskanál őrölt fahéj

 

Kalács kenéséhez:

  • 1 tojás

 

Elkészítés:

  1. Meglangyosítom a tejet, majd hozzáadom a kristálycukrot és az élesztőt, és felfuttatom, tányérral letakarva kb. 10 perc alatt.
  2. Közben a liszthez hozzáadom a tojást, a porcukrot, a sót, majd az élesztős tejet, ha kész, és végül a langyos margarint.
  3. Ha jól összedolgoztam, két részre osztom a tésztát.
  4. Az egyik tésztafélhez hozzáadom a 1,5 evőkanál kakaóport és a 2 dkg olvasztott margarint.
  5. Így kapok egy sárga és egy barna tésztát. Letakarva, meleg helyen mindkét tésztát 1 órán át kelesztem.
  6. Ezután a kakaósat kb 40 x 25 cm nagyságúra kinyújtom, félreteszem.
  7. Összekeverem a töltelék hozzávalóit, mégpedig: a 4 dkg margarint a 4 evőkanál nutellával kevergetve felolvasztom.
  8. A nesquikbe keverem az 1 kiskanál  fahéjat.
  9. Ha ez is kész, a sárga tésztát is kinyújtom 40 x 25 cm-re, megkenem a nutellás-margarinnal és megszórom a fahéjas nesquikkel, majd rásimítom a kinyújtott kakaós tésztát, és az egészet feltekerem így együtt, mint egy bejglit.
  10. A kalácsot vagy tepsire teszem vagy püspökkenyér formába, attól függ, mibe szeretném sütni, és megkenem a tojással, majd 25 percig pihentetem (ekkor még kelni fog).
  11. Ha letelt az idő, 180 Celsius-fokos sütőben kb. 50 perc alatt készre sütöm.

Nekem ebből a mennyiségből egy hatalmas nagy kalácskám lett, de lehet 2 külön kalácsot is sütni belőle, ebben az esetben 4 részre kell osztani a tésztát!

Nagyon-nagyon finom!!!!!

 

Vissza

Elérhetőség

eletmodesminden

© 2017 Életmód és Minden -- Minden jog fenntartva

Powered by Webnode