Olasz kávés muffin Horandrától recept

2017.12.17 11:37

Tészta hozzávalói

  • 12.5 dkg margarin
  • 65 ml  tej
  • 1 teáskanál  vanília aroma
  • 2 db  tojás
  • 20 dkg kristálycukor
  • 24 dkg  liszt
  • 4 teáskanál  sütőpor
  • 1.5 ek  sovány tejpor
  • 1 ek instant kávé (nem feloldva)

Krém hozzávalói

  • 16 dkg porcukor
  • 6 ek sovány tejpor
  • 1 ek  instant kávé, itt elkészítve kávénak
  • 10 dkg vaj
  • 2 ek  tej
  • 1 teáskanál  vanília aroma

Tészta elkészítése

  • A margarint a tejjel és a vanília aromával összemelegítjük kis lángon, de csak addig, míg a margarin elolvad.
  • A tojásokat robotgéppel habosra keverjük, ha jó, akkor hozzáadjuk a cukrot, majd az olvasztott margarinos keverék felét, jól összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a liszt és a sütőpor felét, jól kikeverjük, hozzáadjuk a maradék margarinos keverék másik felét és a lisztes keverék másik felét. Végül hozzáadjuk a tejport és a kávét.
  • Muffin papírral bélelt formába adagoljuk a tésztát, feléig töltjük, majd  180 Celsius –fokon 20-30 percig sütjük.
  • Mindenképpen várjuk meg, míg kihűl a muffin, utána díszítsük a vajkrémmel!

Krém elkészítése

  • Összekeverjük a hozzávalókat, a vaj jó lágy legyen (én megmikrózom kicsit), robotgéppel 1 percig keverjük, majd még 2-3 percig nagyobb fokozaton.
  • Nyomózsákba töltjük, és kidekoráljuk a sütiket!

Vissza

Elérhetőség

eletmodesminden

© 2017 Életmód és Minden -- Minden jog fenntartva

Powered by Webnode