Olasz kávés muffin Horandrától recept
2017.12.17 11:37
Tészta hozzávalói
- 12.5 dkg margarin
- 65 ml tej
- 1 teáskanál vanília aroma
- 2 db tojás
- 20 dkg kristálycukor
- 24 dkg liszt
- 4 teáskanál sütőpor
- 1.5 ek sovány tejpor
- 1 ek instant kávé (nem feloldva)
Krém hozzávalói
- 16 dkg porcukor
- 6 ek sovány tejpor
- 1 ek instant kávé, itt elkészítve kávénak
- 10 dkg vaj
- 2 ek tej
- 1 teáskanál vanília aroma
Tészta elkészítése
- A margarint a tejjel és a vanília aromával összemelegítjük kis lángon, de csak addig, míg a margarin elolvad.
- A tojásokat robotgéppel habosra keverjük, ha jó, akkor hozzáadjuk a cukrot, majd az olvasztott margarinos keverék felét, jól összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a liszt és a sütőpor felét, jól kikeverjük, hozzáadjuk a maradék margarinos keverék másik felét és a lisztes keverék másik felét. Végül hozzáadjuk a tejport és a kávét.
- Muffin papírral bélelt formába adagoljuk a tésztát, feléig töltjük, majd 180 Celsius –fokon 20-30 percig sütjük.
- Mindenképpen várjuk meg, míg kihűl a muffin, utána díszítsük a vajkrémmel!
Krém elkészítése
- Összekeverjük a hozzávalókat, a vaj jó lágy legyen (én megmikrózom kicsit), robotgéppel 1 percig keverjük, majd még 2-3 percig nagyobb fokozaton.
- Nyomózsákba töltjük, és kidekoráljuk a sütiket!