Őszi immunerősítő ételek
2018.09.26 19:01
1.FOKHAGYMA:
-antibakteriális hatóanyagú
-segíti a szív-és érrendszer munkáját, az emésztést
-csökkenti a koleszterinszintet
-védelmet nyújt egyes rákkeltő anyagokkal szemben
2.SZŐLŐ:
-vitaminokban rendkívül gazdag
-van benne bőven B1, B2, C-és K-vitamin, folsav, biotin
-természetes hatóanyaga a REZVERATROL, ami segíti a vérnyomás szabályozást, ezenkívűl véd a rákos megbetegedések kialakulásával szemben, illetve gyulladáscsökkentő is
3.BAB:
-rostban igen gazdag alapanyag (megvéd egyes bélrendszeri és szív-keringési megbetegedéstől)
-kalciumban és vasban gazdag
-kiváló vízhajtó, keringésjavító, méregtelenítő
4.FEJES KÁPOSZTA:
-főleg C-vitaminban gazdag alapanyag
-ezen kívül bővelkedik B1, B2, B3, B6 és B7-vitaminban, folsavban, káliumban és magnéziumban
-rostokban gazdag, ezért segíti az emésztést
-gyulladás-és fájdalomcsökkentő hatású, serkenti az immunrendszert