Paradicsomos gnocchi
2022.10.17 12:09
Hozzávalók:
-2 nagyobb krumpli, ez kb. 40 dkg
-kb. 10 dkg liszt
-1 kiskanál só
-1 tojás
-1 üveg bazsalikomos paradicsomszósz
-10 dkg reszelt trappista sajt
Elkészítés:
A krumplit héjában megfőzzük, megpucoljuk, összetörjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a sót és a tojást, majd tésztát gyúrunk belőle. A tésztából kis darabokat lecsippentünk, hengerré sodorjuk, kis darabokat vágunk belőle, majd villával lelapítjuk. Forrásban levő vízben kifőzzük. Ha feljön a víz tetejére, még 2 percig főzzük. Leszűrjük és egy hőálló tálba tesszük.
Ráöntjük a paradicsomszószt a kifőtt gnocchikra, megszórjuk a reszelt sajttal és 190 Celsius-fokos sütőben kb. 10-15 percig sütjük.
(162. recept)