Petrezselymes sós puffancs
2022.01.28 10:07
Hozzávalók:
- 2 tojás
- 10 dkg olvasztott margarin
- 10 dkg tejföl
- 5 dkg reszelt sajt
- petrezselyemzöld ízlés szerint, minél több, annál jobb
- 15 dkg liszt
- 2 teáskanál sütőpor
- ¼ teáskanál só
- bors ízlés szerint
Elkészítés:
Összekeverjük a tojásokat, a margarint, a tejfölt , a reszelt sajtot és a finomra vágott petrezselyemzöldet. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a sót és a borsot.
Kevés felhevített olajon 1-1,5 evőkanálnyi kis halmokat teszünk a tésztából és mindkét oldalát megsütjük.
Nekem ebből a mennyiségből 13 db lett. Íze a bundás kenyérhez hasonlít. Köretnek is nagyon finom húsételek mellé, de önmagában reggelire vagy vacsira is megállja a helyét.
(132.recept)