Petrezselymes sós puffancs

2022.01.28 10:07

Hozzávalók:

  • 2 tojás
  • 10 dkg olvasztott margarin
  • 10 dkg tejföl
  • 5 dkg reszelt sajt
  • petrezselyemzöld ízlés szerint, minél több, annál jobb
  • 15 dkg liszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • ¼ teáskanál só
  • bors ízlés szerint

 

Elkészítés:

Összekeverjük a tojásokat, a margarint, a tejfölt , a reszelt sajtot és a finomra vágott petrezselyemzöldet. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a sót és a borsot.

Kevés felhevített olajon 1-1,5 evőkanálnyi kis halmokat teszünk a tésztából és mindkét oldalát megsütjük.

Nekem ebből a mennyiségből 13 db lett. Íze a bundás kenyérhez hasonlít. Köretnek is nagyon finom húsételek mellé, de önmagában reggelire vagy vacsira is megállja a helyét.

(132.recept)

Vissza

Elérhetőség

eletmodesminden

© 2017 Életmód és Minden -- Minden jog fenntartva

Powered by Webnode