Pudingos barackos pite
2018.11.06 10:59
Tésztához:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- fél csomag sütőpor
- 1 tojás
- 1 evőkanál tejföl
Töltelékhez:
- 4 dl tej
- 3-4 evőkanál kristálycukor
- 1 csomag vaníliapuding
- barackkonzerv (kb 4 felezett barack)
Elkészítés:
- Először elkészítjük a tésztát: a lisztet, a sütőport és a porcukrot összedolgozzuk, majd hozzáreszeljük a margarint. Végül hozzáadjuk a tojást és a tejfölt is, és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, az a lényeg, hogy a margarin ne olvadjon meg kicsit sem!
- A tészta 2/3-át vagy kinyújtjuk, vagy darabonként belenyomkodjuk a piteforma aljába (elvileg nem kell kikenni a formát, de én mindg kikenem margarinnal, biztos, ami biztos), és az oldalára is, hogy pereme legyen, majd így hűtőbe tesszük, és külön fóliába csomagolva a tészta maradék 1/3-át is mellé tesszük a hűtőbe kb. fél órára.
- Közben elkészítjük a pudingport, a szokásos módon, vagyis a tejjel és a cukorral felfőzzük a pudingport. Ha kész, hagyjuk kihűlni.
- Ha a puding is kihűlt, rákanalazzuk a tésztára, rátesszük a kis darabokra felvágott barackot, majd a maradék tésztát a pite tetejére reszeljük.
- 180 Celsius-fokon kb 30-40 percig sütjük, ez sütőtől is függ, ezért nézzünk rá gyakran, nehogy megégjen.
TIPP!
Mostanában már egyre többször jénaiban sütöm a pitéket, így látom, hogy átsült-e az alja!
Ha a maradék 1/3 tésztát mélyhűtőbe tesszük, könnyebb lereszelni, de vigyázzunk, nehogy megfagyjon!
A pudingot évek óta mikróban főzöm, sokkal egyszerűbb, nem kell folyamatosan kevergetni!