Pudingos barackos pite

2018.11.06 10:59

Tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • fél csomag sütőpor
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál tejföl

 

Töltelékhez:

  • 4 dl tej
  • 3-4 evőkanál kristálycukor
  • 1 csomag vaníliapuding
  • barackkonzerv (kb 4 felezett barack)

 

Elkészítés:

  1. Először elkészítjük a tésztát: a lisztet, a sütőport és a porcukrot összedolgozzuk, majd hozzáreszeljük a margarint. Végül hozzáadjuk a tojást és a tejfölt is, és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, az a lényeg, hogy a margarin ne olvadjon meg kicsit sem!
  2. A tészta 2/3-át vagy kinyújtjuk, vagy darabonként belenyomkodjuk a piteforma aljába (elvileg nem kell kikenni a formát, de én mindg kikenem margarinnal, biztos, ami biztos), és az oldalára is, hogy pereme legyen, majd így hűtőbe tesszük, és külön fóliába csomagolva a tészta maradék 1/3-át is mellé tesszük a hűtőbe kb. fél órára.
  3. Közben elkészítjük a pudingport, a szokásos módon, vagyis a tejjel és a cukorral felfőzzük a pudingport. Ha  kész, hagyjuk kihűlni.
  4. Ha a puding is kihűlt, rákanalazzuk a tésztára, rátesszük a kis darabokra felvágott barackot, majd a maradék tésztát a pite tetejére reszeljük.
  5. 180 Celsius-fokon kb 30-40 percig sütjük, ez sütőtől is függ, ezért nézzünk rá gyakran, nehogy megégjen.

 

TIPP!

Mostanában már egyre többször jénaiban sütöm a pitéket, így látom, hogy átsült-e az alja!

Ha a maradék 1/3 tésztát mélyhűtőbe tesszük, könnyebb lereszelni, de vigyázzunk, nehogy megfagyjon!

A pudingot évek óta mikróban főzöm, sokkal egyszerűbb, nem kell folyamatosan kevergetni!

Vissza

Elérhetőség

eletmodesminden

© 2017 Életmód és Minden -- Minden jog fenntartva

Powered by Webnode