Pudingos-tejszínes kosárka Horandrától recept

2017.12.17 22:09

A tészta hozzávalói

  • 2 db  tojás
  • 10 dkg cukor
  • 15 dkg  disznózsír
  • 40 dkg  liszt
  • 1 csomag  sütőpor

A krém hozzávalói

  • 5 dl  habtejszín
  • 1 csomag  habfixáló
  • 1 csomag  vaníliás pudingpor
  • 4 dl tej
  • 4 ek  cukor
  • 4 ek  cukrozatlan kakaópor

A díszítés hozzávalói

  • 10 dkg csokoládédara
  • 10 db  roletti  (lehet töltött is, én simát használtam)

Elkészítés

  • Először elkészítjük a tésztát: habosra keverjük a tojásokat a cukorral és a zsírral, majd hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, majd az egészet összegyúrjuk.
  • Dió nagyságú gombócokat formálunk a tésztából, és a kosárka formába nyomkodjuk őket.
  • Megsütjük 10-15 perc alatt, 160 Celsius-fokon!
  • Amíg sülnek, elkészítjük a krémet: megfőzzük a pudingot a kakaóporral a szokott módon, de 4 dl tejjel, hogy kicsit sűrűbb legyen. Felverjük a tejszínt a habfixálóval. Ha kihűlt a puding, összekeverjük a tejszínhabbal. Hűtőbe tesszük a krémet.
  • Ha kihűltek a kosárkaformák, habzsákból beletöltjük a krémet, megszórjuk a csokidarával, félbetörjük az ostyarudakat, és mindegyik kosárkába teszünk egy felet.

 

Vissza

Elérhetőség

eletmodesminden

© 2017 Életmód és Minden -- Minden jog fenntartva

Powered by Webnode