Pudingos-tejszínes kosárka Horandrától recept
2017.12.17 22:09
A tészta hozzávalói
- 2 db tojás
- 10 dkg cukor
- 15 dkg disznózsír
- 40 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
A krém hozzávalói
- 5 dl habtejszín
- 1 csomag habfixáló
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 4 dl tej
- 4 ek cukor
- 4 ek cukrozatlan kakaópor
A díszítés hozzávalói
- 10 dkg csokoládédara
- 10 db roletti (lehet töltött is, én simát használtam)
Elkészítés
- Először elkészítjük a tésztát: habosra keverjük a tojásokat a cukorral és a zsírral, majd hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, majd az egészet összegyúrjuk.
- Dió nagyságú gombócokat formálunk a tésztából, és a kosárka formába nyomkodjuk őket.
- Megsütjük 10-15 perc alatt, 160 Celsius-fokon!
- Amíg sülnek, elkészítjük a krémet: megfőzzük a pudingot a kakaóporral a szokott módon, de 4 dl tejjel, hogy kicsit sűrűbb legyen. Felverjük a tejszínt a habfixálóval. Ha kihűlt a puding, összekeverjük a tejszínhabbal. Hűtőbe tesszük a krémet.
- Ha kihűltek a kosárkaformák, habzsákból beletöltjük a krémet, megszórjuk a csokidarával, félbetörjük az ostyarudakat, és mindegyik kosárkába teszünk egy felet.