Répadzsem
2020.04.08 17:36
Hozzávalók:
- 1 kg sárgarépa (pucolva, felvágva ennyi)
- 30 dkg kristálycukor
- 2 narancs leve
- 3 alma
- 2 teáskanál őrölt fahéj
Elkészítés:
- A sárgarépát megtisztítjuk, kis darabokra vágjuk és megfőzzük. Ha már tejesen puhára főtt, a vizet öntsük le róla és nyomkodjuk szét pl. krumplinyomóval.
- Az összenyomkodott répához adjuk a cukrot, a narancsok levét, a 3 db kis kockákra vágott almát és a fahéjat, majd sűrűn kevergetve főzzük még kb. 20 percig.
- Ha kész, előzőleg csírátlanított (mosogatógép, mikró, edényben kifőzés ahogy nekünk jobb) befőttes üvegekbe töltjük, és azonnal 5 percre fejjel lefelé fordítjuk. Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni. (régi lepedőkbe csavartam az üvegeket)
Legközelebb kipróbálom úgy is, hogy az almát reszelem.
Nekem 5 kis üvegnyi lett!
Nagyon-nagyon finom, a répa teljesen átveszi a fahéj és az alma ízét. Ugyanúgy felhasználható, mint a többi lekvár, de nálunk most a kiskanalas fogyasztás a nyerő :) !