Répadzsem

2020.04.08 17:36

Hozzávalók:

  • 1 kg sárgarépa (pucolva, felvágva ennyi)
  • 30 dkg kristálycukor
  • 2 narancs leve
  • 3 alma
  • 2 teáskanál őrölt fahéj

Elkészítés:

  1. A sárgarépát megtisztítjuk, kis darabokra vágjuk és megfőzzük. Ha már tejesen puhára főtt, a vizet öntsük le róla és nyomkodjuk szét pl. krumplinyomóval.
  2. Az összenyomkodott répához adjuk a cukrot, a narancsok levét, a 3 db kis kockákra vágott almát és a fahéjat, majd sűrűn kevergetve főzzük még kb. 20 percig.
  3. Ha kész, előzőleg csírátlanított (mosogatógép, mikró, edényben kifőzés ahogy nekünk jobb) befőttes üvegekbe töltjük, és azonnal 5 percre fejjel lefelé fordítjuk. Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni. (régi lepedőkbe csavartam az üvegeket)

Legközelebb kipróbálom úgy is, hogy az almát reszelem.

Nekem 5 kis üvegnyi lett!

Nagyon-nagyon finom, a répa teljesen átveszi a fahéj és az alma ízét. Ugyanúgy felhasználható, mint a többi lekvár, de nálunk most a kiskanalas fogyasztás a nyerő :) !

Vissza

Elérhetőség

eletmodesminden

© 2017 Életmód és Minden -- Minden jog fenntartva

Powered by Webnode