Rozskeksz
2023.07.12 10:13
Hozzávalók:
-12,5 dkg margarin
-5 evőkanál zabpehely
-3 evőkanál cukor
-15 dkg rozsliszt
-fél teáskanál sütőpor
-1 teáskanál fahéj
-1 evőkanál búzakorpa
-1 teáskanál kakaópor
Elkészítés:
A margarint felolvasztjuk, hozzáadjuk a zabpelyhet és a cukrot , majd botmixerrel vagy turmixgéppel összeturmixoljuk. Ha kész, hozzáadjuk a többi hozzávalót. A masszából vizes kézzel kis gombócokat formálunk, majd 180 Celsius-fokon 15 perc alatt készre sütjük.
Nekem ebből a mennyiségből 22 db lett. Egy darab kekszben kb. 2 g rost van.
Természetesen, ha szeretitek a zabpelyhet egészben, nem kell összeturmixolni! A keksz nem lesz édes, de rostpótlásra nagyon jó!
(180. recept)