Rozskeksz

2023.07.12 10:13

Hozzávalók:

-12,5 dkg margarin

-5 evőkanál zabpehely

-3 evőkanál cukor

-15 dkg rozsliszt

-fél teáskanál sütőpor

-1 teáskanál fahéj

-1 evőkanál búzakorpa

-1 teáskanál kakaópor

 

Elkészítés:

A margarint felolvasztjuk, hozzáadjuk a zabpelyhet és a cukrot , majd botmixerrel vagy turmixgéppel összeturmixoljuk. Ha kész, hozzáadjuk a többi hozzávalót. A masszából vizes kézzel kis gombócokat formálunk, majd 180 Celsius-fokon 15 perc alatt készre sütjük.

Nekem ebből a mennyiségből 22 db lett. Egy darab kekszben kb. 2 g rost van.

Természetesen, ha szeretitek a zabpelyhet egészben, nem kell összeturmixolni! A keksz nem lesz édes, de rostpótlásra nagyon jó!

(180. recept)

 

Vissza

Elérhetőség

eletmodesminden

© 2017 Életmód és Minden -- Minden jog fenntartva

Powered by Webnode