Rozsos kenyér

2022.08.18 11:53

Hozzávalók:

-25 dkg rozsliszt (nekem most világos volt itthon)

-15 dkg búzaliszt

-2 teáskanál só

-2 kiskanál szárított élesztő

-víz, amennyit felvesz, nekem ez most 3 dl volt

 

Elkészítés:

Összekeverjük fakanállal a liszteket, a sót és az élesztőt, majd folyamatosan adagoljuk hozzá a vizet. A massza ne legyen se túl híg, se túl tömör. Letakarjuk és 12 órán át kelesztük, én este 8-tól reggel 8-ig hagytam kelni. AZtán átkeverjük és még egy órán át hagyjuk kelni.

Ha kész, jól meglisztezzük és kettéosztjuk a tésztát, 2 kis vekni lesz belőle, majd 220 Celsius-fokon légkeveréses sütőben kb. 30-35 perc alatt megsütjük.

Nagyon-nagyon finom kenyér lett belőle, nagy siker lett!

A sütési idő eltérhet, mert minden sütő más.

(146. recept)

Vissza

Elérhetőség

eletmodesminden

© 2017 Életmód és Minden -- Minden jog fenntartva

Powered by Webnode