Rozsos kenyér
2022.08.18 11:53
Hozzávalók:
-25 dkg rozsliszt (nekem most világos volt itthon)
-15 dkg búzaliszt
-2 teáskanál só
-2 kiskanál szárított élesztő
-víz, amennyit felvesz, nekem ez most 3 dl volt
Elkészítés:
Összekeverjük fakanállal a liszteket, a sót és az élesztőt, majd folyamatosan adagoljuk hozzá a vizet. A massza ne legyen se túl híg, se túl tömör. Letakarjuk és 12 órán át kelesztük, én este 8-tól reggel 8-ig hagytam kelni. AZtán átkeverjük és még egy órán át hagyjuk kelni.
Ha kész, jól meglisztezzük és kettéosztjuk a tésztát, 2 kis vekni lesz belőle, majd 220 Celsius-fokon légkeveréses sütőben kb. 30-35 perc alatt megsütjük.
Nagyon-nagyon finom kenyér lett belőle, nagy siker lett!
A sütési idő eltérhet, mert minden sütő más.
(146. recept)