Sajtgolyó lencsével 30 perc alatt
2018.10.17 09:56
Sajtgolyó
Hozzávalók:
- 35 dkg reszelt sajt
- 2 tojás
- 3 evőkanál liszt
- só, bors ízlés szerint
- 1-2 gerezd reszelt fokhagyma
- zsemlemorzsa
Elkészítés:
Összedolgozzuk a sajtot, a tojást , a lisztet, a sót, borsot és a fokhagymát, majd vizes kézzel gombócokat formálunk belőle, és zsemlemorzsába forgatjuk őket .
Forró olajban kisütjük a golyócskákat.
Lencseköret
Hozzávalók:
- 1 doboz lencse konzerv (nettó tömege 240 g)
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2-3 evőkanál olaj
- 2 dl víz
- 1 kiskanál vegeta
- bors
Elkészítés:
A vöröshagymát felkockázzuk és a fokhagymát is felvágjuk apró darabokra, majd az olajban megpároljuk őket, ha kész, hozzátesszük a lecsepegtetett lencsét, és 5-10 percig kevergetve pároljuk a hagymákkal együtt.
Mikróban felmelegítünk 2 dl vizet, majd feloldjuk benne a vegetát , és a lencsét ezzel öntjük fel. Borsozzuk, majd addig pároljuk, míg a víz elfő, ez kb. 15 perc.