Sült túrógombóc avagy túrógombóc kicsit feltúrbózva :)
2018.11.10 09:33
Hozzávalók a gombóchoz:
- 50 dkg túró
- 10 dkg cukor
- 1 tojás
- 2 zsemle
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 dl tej
Hozzávalók az öntethez:
- 3 dl tejföl
- 3 ek. cukor
- 1 tojás
- 2 csomag vaníliás cukor
Hozzávalók a tetejére:
- 1 ek. margarin
- 4 ek. zsemlemorzsa
- 2 ek. cukor
( természetesen lehet rá sokkal több zsemlemorzsát is tenni, ez ízlés kérdése)
Elkészítés:
- A zsemléket langyos tejbe áztatjuk, ha kész, kicsavarjuk őket és hozzájuk adjuk a cukrot, egy pici sót, a tojást, a vaníéiás cukrot és a túrót.
- Kikenünk margarinnal egy jénait vagy más sütőtálat, amiben sütni szeretnénk, majd a túrós masszából kis gombócokat formálunk és a jénaiba tesszük őket.
- Az öntethez összekeverjük a hozzávalókat (tejföl+cukor+tojás+vaníáliás cukor) és ezzel öntjük le a gombócokat.
- 180 Celsius-fokon kb, 20 percig sütjük a gombócokat.
- Miközben sül a gombóc, elkészítjük a zsemlemorzsát, amit olvasztott margarin és a cukor keverékén pirítunk meg. Ha megsültek a gombócok , ezzel szórjuk meg őket.
Nekem szépen össze szoktak sülni a gombócok, így úgy szoktam szeletelni, mint egy tortát! :)