Sült túrógombóc avagy túrógombóc kicsit feltúrbózva :)

2018.11.10 09:33

Hozzávalók a gombóchoz:

  • 50 dkg túró
  • 10 dkg cukor
  • 1 tojás
  • 2 zsemle
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 dl tej

 

Hozzávalók az öntethez:

  • 3 dl tejföl
  • 3 ek. cukor
  • 1 tojás
  • 2 csomag vaníliás cukor

 

Hozzávalók a tetejére:

  • 1 ek. margarin
  • 4 ek. zsemlemorzsa
  • 2 ek. cukor

( természetesen lehet rá sokkal több zsemlemorzsát is tenni, ez ízlés kérdése)

 

Elkészítés:

  1. A zsemléket langyos tejbe áztatjuk, ha kész, kicsavarjuk őket és hozzájuk adjuk a cukrot, egy pici sót, a tojást, a vaníéiás cukrot és a túrót.
  2. Kikenünk margarinnal egy jénait vagy más sütőtálat, amiben sütni szeretnénk, majd a túrós masszából kis gombócokat formálunk és a jénaiba tesszük őket.
  3. Az öntethez összekeverjük a hozzávalókat (tejföl+cukor+tojás+vaníáliás cukor) és ezzel öntjük le a gombócokat.
  4. 180 Celsius-fokon kb, 20 percig sütjük a gombócokat.
  5. Miközben sül a gombóc, elkészítjük a zsemlemorzsát, amit olvasztott margarin és a cukor keverékén pirítunk meg. Ha megsültek a gombócok , ezzel szórjuk meg őket.

Nekem szépen össze szoktak sülni a gombócok, így úgy szoktam szeletelni, mint egy tortát! :)

 

Vissza

Elérhetőség

eletmodesminden

© 2017 Életmód és Minden -- Minden jog fenntartva

Powered by Webnode