Svéd gyömbéres mézik
2018.12.21 10:46
Hozzávalók:
- 10 dkg puha margarin
- 30 dkg liszt
- 1 kiskanál szódabikarbóna
- 10 dkg porcukor
- 1 kiskanál mézeskalács fűszer
- fél kiskanál őrölt gyömbér (ez ízlés függő, lehet bele tenni 1 kiskanálnyit is)
- 2 evőkanál méz
- 1 tojás
Elkészítés:
- Összekeverjük a lisztet, a szódabikarbónát, a porcukrot, a mézeskalács fűszert, és a gyömbért.
- Ha kész, a száraz hozzávalókhoz adjuk a tojást, a mézet és hozzámorzsoljuk a margarint. Jól összegyúrjuk, majd 20-30 percig, letakarva, szobahőmérsékleten pihentetjük.
- Ha letelt az idő, kb. fél cm vastagra nyújtjuk a tésztát, kiszaggatjuk tetszőleges formával, majd 180 Celsius-fokon 7-10 percig sütjük, 7 perc után már figyelgessük, ha az alja barnás, akkor már jó.
Díszítésnek amikor még forró, nyomhatunk bele drazsét, én most joghurtos francia drazsét nyomtam bele. Ha kivesszük a sütőből, egyből nyomjuk bele a drazsét, mert ha már kicsit is hűl, törni fog!!!
Ebből az adagból kb. 30 db mézi lett.
Nagyon gyorsan elkészül, és azonnal puha!