Svéd gyömbéres mézik

2018.12.21 10:46

Hozzávalók:

  • 10 dkg puha margarin
  • 30 dkg liszt
  • 1 kiskanál szódabikarbóna
  • 10 dkg porcukor
  • 1 kiskanál mézeskalács fűszer
  • fél kiskanál őrölt gyömbér (ez ízlés függő, lehet bele tenni 1 kiskanálnyit is)
  • 2 evőkanál méz
  • 1 tojás

 

Elkészítés:

  1. Összekeverjük a lisztet, a szódabikarbónát, a porcukrot, a mézeskalács fűszert, és a gyömbért.
  2. Ha kész, a száraz hozzávalókhoz adjuk a tojást, a mézet és hozzámorzsoljuk a margarint. Jól összegyúrjuk, majd 20-30 percig, letakarva, szobahőmérsékleten pihentetjük.
  3. Ha letelt  az idő, kb. fél cm vastagra nyújtjuk a tésztát, kiszaggatjuk tetszőleges formával, majd 180 Celsius-fokon 7-10  percig sütjük, 7 perc után már figyelgessük, ha az alja barnás, akkor már jó.
Díszítésnek amikor még forró, nyomhatunk bele drazsét, én most joghurtos francia drazsét nyomtam bele. Ha kivesszük a sütőből, egyből nyomjuk bele a drazsét, mert ha már kicsit is hűl, törni fog!!!
 
Ebből az adagból kb. 30  db mézi lett.
 
Nagyon gyorsan elkészül, és azonnal puha!

Vissza

Elérhetőség

eletmodesminden

© 2017 Életmód és Minden -- Minden jog fenntartva

Powered by Webnode