Szilveszteri malackák

2021.12.31 10:43

Hozzávalók:

-125 g liszt

-100 g margarin

-80 g reszelt sajt

-0,5 kiskanál só

-1 csomag szárított élesztő

-2-3 evőkanál tejföl

Kenéshez:

-1 tojás

Díszítéshez:

-egész bors

Elkészítés:

A lisztet egy tálba tesszük, belekockázzuk, vagy reszeljük a margarint, hozzáadjuk a reszelt sajtot, a sót, az élesztőt és annyi tejfölt, hogy összeálljon a tészta.

Kinyújtjuk, kiszaggatjuk pogácsaszaggatóval a malackák fejét, én egy ásványvizes palack kupakjával szaggattam ki az orrát, megkenjük tojással, hogy rátapadjon az orr-rész, a bors lesz a szeme, kis füleket is készítünk, az orrát pedig késsel kiszúrjuk.

Légkeverésen 170 Celsius-fokon kb. 15 -20 perc alatt készre sütjük.

Sütéssel együtt kb. 30 perc alatt kész van.

Ha nagyobb társaságnak készítjük, érdemes dupla vagy tripla adagot készíteni belőle!

(131. recept)

Vissza

Elérhetőség

eletmodesminden

© 2017 Életmód és Minden -- Minden jog fenntartva

Powered by Webnode