Szilveszteri malackák
2021.12.31 10:43
Hozzávalók:
-125 g liszt
-100 g margarin
-80 g reszelt sajt
-0,5 kiskanál só
-1 csomag szárított élesztő
-2-3 evőkanál tejföl
Kenéshez:
-1 tojás
Díszítéshez:
-egész bors
Elkészítés:
A lisztet egy tálba tesszük, belekockázzuk, vagy reszeljük a margarint, hozzáadjuk a reszelt sajtot, a sót, az élesztőt és annyi tejfölt, hogy összeálljon a tészta.
Kinyújtjuk, kiszaggatjuk pogácsaszaggatóval a malackák fejét, én egy ásványvizes palack kupakjával szaggattam ki az orrát, megkenjük tojással, hogy rátapadjon az orr-rész, a bors lesz a szeme, kis füleket is készítünk, az orrát pedig késsel kiszúrjuk.
Légkeverésen 170 Celsius-fokon kb. 15 -20 perc alatt készre sütjük.
Sütéssel együtt kb. 30 perc alatt kész van.
Ha nagyobb társaságnak készítjük, érdemes dupla vagy tripla adagot készíteni belőle!
(131. recept)