Szupergyors rácsos túrós pite

2024.03.12 13:00

Hozzávalók:

-25 dkg liszt

-3 evőkanál kristálycukor

-fél csomag sütőpor

-12 dkg hideg margarin

-fél pohár tejföl

-1 db tojássárga

Töltelék:

-25 dkg túró

-2 tojássárga

-2 tojásfehérje + a tésztából kimaradt tojásfehérje

-10 dkg kristálycukor

-1 teáskanál vaníliás cukor

-1 evőkanál liszt

-1 citrom héja

 

Elkészítés:

A liszthez hozzáadjuk a cukrot és a sütőport, majd belemorzsoljuk a hideg margarint, hozzáadjuk a tejfölt és a tojássárgáját. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd folpackba csomagoljuk és addig a hűtőbe tesszük, amíg a tölteléket kikeverjük.

Töltelék: összekeverjük a túrót, a tojássárgákat, a cukrot, a vaníliás cukrot, a lisztet, a citrom  reszelt héját, és végül a felvert tojásfehérjehabot óvatosan, hogy ne törjön össze a hab.

A tészta 2/3-át kinyújtjuk vagy a formába nyomkodjuk, megszurkáljuk hústűvel, vagy fogpiszkálóval, majd mehet rá a töltelék. A maradék tésztából rudakat sodrunk és berácsozzuk vele a pite tetejét.

180 Celsius-fokos sütőben 35-40 percig sütjük. Ez a mennyiség egy kis tepsire vagy jénaira elég. Én szeretek jénaiban sütni pitét, mert így az alja is látszik, hogy megsült-e.

(198.recept)

 

 

Vissza

Elérhetőség

eletmodesminden

© 2017 Életmód és Minden -- Minden jog fenntartva

Powered by Webnode