Szupergyors rácsos túrós pite
2024.03.12 13:00
Hozzávalók:
-25 dkg liszt
-3 evőkanál kristálycukor
-fél csomag sütőpor
-12 dkg hideg margarin
-fél pohár tejföl
-1 db tojássárga
Töltelék:
-25 dkg túró
-2 tojássárga
-2 tojásfehérje + a tésztából kimaradt tojásfehérje
-10 dkg kristálycukor
-1 teáskanál vaníliás cukor
-1 evőkanál liszt
-1 citrom héja
Elkészítés:
A liszthez hozzáadjuk a cukrot és a sütőport, majd belemorzsoljuk a hideg margarint, hozzáadjuk a tejfölt és a tojássárgáját. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd folpackba csomagoljuk és addig a hűtőbe tesszük, amíg a tölteléket kikeverjük.
Töltelék: összekeverjük a túrót, a tojássárgákat, a cukrot, a vaníliás cukrot, a lisztet, a citrom reszelt héját, és végül a felvert tojásfehérjehabot óvatosan, hogy ne törjön össze a hab.
A tészta 2/3-át kinyújtjuk vagy a formába nyomkodjuk, megszurkáljuk hústűvel, vagy fogpiszkálóval, majd mehet rá a töltelék. A maradék tésztából rudakat sodrunk és berácsozzuk vele a pite tetejét.
180 Celsius-fokos sütőben 35-40 percig sütjük. Ez a mennyiség egy kis tepsire vagy jénaira elég. Én szeretek jénaiban sütni pitét, mert így az alja is látszik, hogy megsült-e.
(198.recept)