Tarkedli avagy fánk ízű palacsinta

2020.02.12 19:52

Hozzávalók:

  • 5 dkg friss élesztő
  • 1 dl+ 2,5 dl tej
  • 1 kiskanál cukor

 

  • 30 dkg liszt
  • 1 csipet só
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál olvasztott margarin
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • olaj a sütéshez

 

Elkészítés:

  1. Az élesztőt felfuttatjuk az 1 dl langyos tejben, amihez 1 kiskanál cukrot is adunk.
  2. Egy keverőtálba tesszük a lisztet, a sót, a tojást, az olvasztott margarint, a cukrokat, a maradék 2,5 dl langyos tejet, majd végül az élesztőt is és kézi habverővel jól átkeverjük. 15 percig letakarva, meleg helyen kelni hagyjuk.
  3. Kiolajozunk egy serpenyőt, és egy kisebb merőkanállal kis kupacokat teszünk bele a tésztából. Én 3 kis tarkedlit sütöttem egyszerre. Mikor már az alja kezd barnulni, akkor megfordítjuk, és a másik oldalát is barnára sütjük.
  4. Porcukorral, lekvárral tálaljuk. Nekem ebből a mennyiségből kb. 30 db lett!
Nagyon-nagyon finom! :) :)

Vissza

Elérhetőség

eletmodesminden

© 2017 Életmód és Minden -- Minden jog fenntartva

Powered by Webnode