Tarkedli avagy fánk ízű palacsinta
2020.02.12 19:52
Hozzávalók:
- 5 dkg friss élesztő
- 1 dl+ 2,5 dl tej
- 1 kiskanál cukor
- 30 dkg liszt
- 1 csipet só
- 1 tojás
- 2 evőkanál olvasztott margarin
- 2 evőkanál kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
- Az élesztőt felfuttatjuk az 1 dl langyos tejben, amihez 1 kiskanál cukrot is adunk.
- Egy keverőtálba tesszük a lisztet, a sót, a tojást, az olvasztott margarint, a cukrokat, a maradék 2,5 dl langyos tejet, majd végül az élesztőt is és kézi habverővel jól átkeverjük. 15 percig letakarva, meleg helyen kelni hagyjuk.
- Kiolajozunk egy serpenyőt, és egy kisebb merőkanállal kis kupacokat teszünk bele a tésztából. Én 3 kis tarkedlit sütöttem egyszerre. Mikor már az alja kezd barnulni, akkor megfordítjuk, és a másik oldalát is barnára sütjük.
- Porcukorral, lekvárral tálaljuk. Nekem ebből a mennyiségből kb. 30 db lett!
Nagyon-nagyon finom! :) :)