Tejbe zab recept
2017.09.15 08:27
Manapság nagyon divatos lett befőttes üvegben vinni magunkkal a reggelinket, ebédünket!
Ez miért jó?
-mert jól zár, így a leves, folyékonyabb étel sem burul ki
-mert guszta
-mert helytakarékos
-mert könnyen rétegezhetsz benne pl. salátát, és nem ázik el
Ma egy ilyen reggeli receptet hoztam Nektek!
Tejbe zab
Hozzávalók:
-2 dl tej
-1,5-2 evőkanál zabkorpa
Elkészítés:
- Egy mikrózható bögrébe/tálkába öntjük a hozzávalókat, majd mikróba tesszük, olyan 3-4 perc alatt kész van (természetesen ez mikró függő), nézzünk rá gyakran, nehogy kifusson a tej!
Fogyaszthatjuk gyümölcscsel, banánnal, áfonyával, kivivel, stb., kakaóporral, fahéjjal!
Zabkorpa:
-nagyon magas a rosttartalma, 100 grammban 15 g-nyi rost van
-ajánlott magas koleszterin-szintre, cukorbetegeknek, rostszegényen táplálkozóknak
-Ca, Vas, B-vitamin, Magnézium-és Béta-glükán forrás