Tejmentes Duna-hullám szelet

2019.04.30 16:55

Tészta hozzávalói:

  • 12 dkg margarin
  • 10 dkg cukor
  • 3 tojás
  • 18 dkg liszt
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 1 dl meleg víz
 
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 1 üveg magozott meggy

Krémhez:

  • 3 dl meggylé
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 10 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
Elkészítés:
 
A puha, de nem folyós margarint összedolgozzuk a cukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat is és így is habosra keverjük.
Ha jól elkevertük, hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, egy jó sűrű tésztát kapunk így, ezért hozzáadunk 1 dl meleg vizet.
 
A tésztát megfelezzük, és az egyik felét tepsibe öntjük, majd megszórjuk a megggy egy részével.
 
A tészta másik felébe kakaóport keverünk, és ezt rákanalazzuk a meggyes sárga tésztára. Egy fogpiszkálóval összekeverhetjük a barna és a sárga réteget, hogy szép hullámokat kapjunk. 180 Celsius-fokos sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
 
Közben elkészítjük a krémet: 3 dl meggylébe (magozott meggy levébe) megfőzünk kis lángon 1 csomag vaníliás pudingport. Ha jól besűrűsödött, akkor van kész. Kihűtjük.
 
Habosra keverjük a puha margarint és a porcukrot robotgéppel, majd hozzákeverjük a pudingporos meggylevet.
 
Ha kihűlt a tésztánk, rákenjük a krémet egyenletesen, habkártyával hullámokat is készthetünk rá.
 
Díszítsük meggyel, (tortadarával, olvasztott csokival)
 
Tepsi mérete: 26 cm x 19 cm

Vissza

Elérhetőség

eletmodesminden

© 2017 Életmód és Minden -- Minden jog fenntartva

Powered by Webnode