Tejmentes Duna-hullám szelet
2019.04.30 16:55
Tészta hozzávalói:
- 12 dkg margarin
- 10 dkg cukor
- 3 tojás
- 18 dkg liszt
- 0,5 csomag sütőpor
- 1 dl meleg víz
- 1 evőkanál kakaópor
- 1 üveg magozott meggy
Krémhez:
- 3 dl meggylé
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 10 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
Elkészítés:
A puha, de nem folyós margarint összedolgozzuk a cukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat is és így is habosra keverjük.
Ha jól elkevertük, hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, egy jó sűrű tésztát kapunk így, ezért hozzáadunk 1 dl meleg vizet.
A tésztát megfelezzük, és az egyik felét tepsibe öntjük, majd megszórjuk a megggy egy részével.
A tészta másik felébe kakaóport keverünk, és ezt rákanalazzuk a meggyes sárga tésztára. Egy fogpiszkálóval összekeverhetjük a barna és a sárga réteget, hogy szép hullámokat kapjunk. 180 Celsius-fokos sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
Közben elkészítjük a krémet: 3 dl meggylébe (magozott meggy levébe) megfőzünk kis lángon 1 csomag vaníliás pudingport. Ha jól besűrűsödött, akkor van kész. Kihűtjük.
Habosra keverjük a puha margarint és a porcukrot robotgéppel, majd hozzákeverjük a pudingporos meggylevet.
Ha kihűlt a tésztánk, rákenjük a krémet egyenletesen, habkártyával hullámokat is készthetünk rá.
Díszítsük meggyel, (tortadarával, olvasztott csokival)
Tepsi mérete: 26 cm x 19 cm