Tejmentes fahéjas-aszalt szilvás cookie
2019.04.30 17:29
Hozzávalók:
- 10 dkg aszalt szilva
- 5 ml rumaroma
- 20 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 2 tojás
- 10 dkg nádcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 15 dkg olvasztott margarin
- 1 kiskanál fahéj
- 10 dkg étcsoki
Elkészítés:
Az aszalt szilvát feldaraboljuk, és beáztatjuk rumaromás langyos vízbe kb. 15 percre.
Robotgéppel összedolgozzuk a lisztet, a sütőport, a tojásokat , a cukrot, a vaníliás cukrot, és az olvasztott margarint. Ha jól összeállt a massza, hozzákeverjük a fahéjat, a kinyomkodott aszalt szilvát és az apróra vágott , vagy reszelt étcsokit.
Tepsire halmokat teszünk a masszából kb. 4-5 cm távolságra és 180 Celsius-fokon kb. 10-15 perc alatt megsütjük.