Tejtermékek napi adagja

2017.07.18 17:59

Tejtermékekből napi 2-3 adagot kellene fogyasztanunk!

Mi számít egy adag tejterméknek ?

-2,5 dl tej

-1 pohár joghurt (125 gramm)

-42 gramm sajt

Ha laktóz-érzékenyek vagyunk, abban az esetben a tejcukrot bontó enzimünk nem működik megfelelően, tehát válasszunk laktózmentes termékeket vagy használjunk enzim –pótló készítményeket!

Fontos, hogy a laktózmentes termékeknek ugyanannyi a kalcium-tartalma, tehát ugyanúgy fedezhetjük velük a napi kalcium-szükségletünket!

Mikor nem fogyaszthatunk tejtermékeket?

Tejfehérje-allergia esetén, ilyenkor szükség lehet arra, hogy más élelmiszerekkel pótoljuk a kalciumot, illetve ha ez nem megy, szedjünk étrend-kiegészítőket!

A tejtermékeken kívüli főbb kalcium-források: levélzöldségek, cékla, tök, vízitorma, bab, aszalt szilva, alma, őszibarack, árpa, napraforgómag, dió, mogyoró, pulyka, tonhal, kagyló, szardínia, szezámmag

 

 

Vissza

Elérhetőség

eletmodesminden

© 2017 Életmód és Minden -- Minden jog fenntartva

Powered by Webnode