Teljes kiőrlésű kifli
2024.03.12 12:40
Hozzávalók:
-250 ml tej
-1 mokkáskanál kristálycukor
-1 zacskó szárított élesztő
-250 gramm teljes kiőrlésű tönkölyliszt
-100 gramm búzaliszt
-2 kiskanál só
-2 dkg olvasztott margarin
Elkészítés:
A tejet megmelegítjük, majd hozzáadjuk a cukrot és az élesztőt. Összekeverjük és lefedve hagyjuk felfutni.
Egy tálba tesszük a liszteket, a sót, a margarint, végül az élesztős tejet és jól összegyúrjuk a tésztát.
Elfelezzük a tésztát, két gombócka lesz. Az egyik gombócot kinyújtjuk kör alakúra, én egy szilikonos nyújtólapot használok ehhez. A körből háromszögeket vágunk, aki nagyobb kifliket szeretne , az 3 részre vágja a kört, akinek elég a kisebb, az négyre is vághatja. A másik tésztagombóccal is ugyanígy járunk el.
A kifliket a hosszabbik felétől tekerjük fel a háromszög csúcsa felé. Tegyük a kifliket tepsire, egymástól távolabb. Kenjük le őket tejjel és megszórhatjuk maggal is. Én most szezámmagot használtam.
200 Celsius-fokos sütőben 15 perc alatt megsütjük őket.
A sütéssel együtt volt nekem 25 perc az egész. Nem kell keleszteni, és nagyon finom.
Nekem ugye 8 kis kiflim lett, egyesével 30 g szénhidrát van bennük.
(197.recept)