Teljes kiőrlésű kifli

2024.03.12 12:40

Hozzávalók:

-250 ml tej

-1 mokkáskanál kristálycukor

-1 zacskó szárított élesztő

-250 gramm teljes kiőrlésű tönkölyliszt

-100 gramm búzaliszt

-2 kiskanál só

-2 dkg olvasztott margarin

 

Elkészítés:

A tejet megmelegítjük, majd hozzáadjuk a cukrot és az élesztőt. Összekeverjük és lefedve hagyjuk felfutni.

Egy tálba tesszük a liszteket, a sót, a margarint, végül az élesztős tejet és jól összegyúrjuk a tésztát.

Elfelezzük a tésztát, két gombócka lesz. Az egyik gombócot kinyújtjuk kör alakúra, én egy szilikonos nyújtólapot használok ehhez. A körből háromszögeket vágunk, aki nagyobb kifliket szeretne , az 3 részre vágja a kört, akinek elég a kisebb, az négyre is vághatja. A másik tésztagombóccal is ugyanígy járunk el.

A kifliket a hosszabbik felétől tekerjük fel a háromszög csúcsa felé. Tegyük a kifliket tepsire, egymástól távolabb. Kenjük le őket tejjel és megszórhatjuk maggal is. Én most szezámmagot használtam.

200 Celsius-fokos sütőben 15 perc alatt megsütjük őket.

A sütéssel együtt volt nekem 25 perc az egész. Nem kell keleszteni, és nagyon finom.

Nekem ugye 8 kis kiflim lett, egyesével 30 g szénhidrát van bennük.

(197.recept)

 

 

Vissza

Elérhetőség

eletmodesminden

© 2017 Életmód és Minden -- Minden jog fenntartva

Powered by Webnode