Teljes kiőrlésű mákos pite

2024.04.24 10:27

 

Tésztához:

-25 dkg teljes kiőrlésű liszt

-3 evőkanál kristálycukor

-fél csomag sütőpor

-12 dkg hideg margarin

-fél pohár tejföl

-1 tojássárgája

 

Töltelék:

-3 dl tej

-2 evőkanál búzadara

-20 dkg mák

-10 dkg cukor

 

Elkészítés:

A liszthez hozzáadjuk a cukrot és a sütőport, majd belemorzsoljuk a hideg margarint, hozzáadjuk a tejfölt és a tojássárgáját. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd Folpackba csomagoljuk és addig a hűtőbe tesszük, amíg a tölteléket kikeverjük.

A töltelékhez a tejet felmelegítjük, hozzáadjuk a búzadarát és 2-3 percig főzzük. Ha kész, levesszük a tűzről és hozzáadjuk a mákot és a cukrot. Kóstoljuk meg, ha nem elég cukros, még tehetünk bele.

A tészta 2/3-át kinyújtjuk vagy a formába nyomkodjuk, megszurkáljuk hústűvel, vagy fogpiszkálóval, majd mehet rá a töltelék. A maradék tésztából rudakat sodrunk és berácsozzuk vele a pite tetejét.

180 Celsius-fokos sütőben 35-40 percig sütjük. Ez a mennyiség egy kis tepsire vagy jénaira elég. Én szeretek jénaiban sütni pitét, mert így az alja is látszik, hogy megsült-e.

(200.recept)



 


 

 

Vissza

Elérhetőség

eletmodesminden

© 2017 Életmód és Minden -- Minden jog fenntartva

Powered by Webnode