Teljes kiőrlésű párna élesztő nélkül

2019.03.07 12:20

Hozzávalók:

  • 25 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
  • fél teáskanál só
  • 175 gramm natúr joghurt
  • 2-3 evőkanál víz

(fűszerek, magok ízlés szerint)

 

Elkészítés:

  1. Összedolgozzuk a lisztet, a sót, a joghurtot, majd annyi vizet adunk hozzá, hogy jól gyúrható legyen  a tészta. Ízlés szerint adhatunk hozzá fűszereket még, magokat, szezámmagot, lenmagot, tökmagot.
  2. A tésztából teniszlabda nagyságú golyókat formázunk, majd hagyjuk kb. 10 percig pihenni, addig begyújtjuk a sütőt 180 Celsius-fokra.
  3. Ha letelt az idő, kb 1 cm vastagra kinyújtjuk a kis labdákat, és vagy így, mint egy lepényt sütjük meg, vagy kiszaggatjuk. Én jelen esetben kiszaggattam négyzetekre. 180 Celsius-fokon kb. 20 percig sütjük őket.

Nekem ebből a mennyiségből 6 db kis lepényke lett, nagyon hamar eltelít és laktató.

Candida diétában is ajánlom!

Vissza

Elérhetőség

eletmodesminden

© 2017 Életmód és Minden -- Minden jog fenntartva

Powered by Webnode