Teljes kiőrlésű párna élesztő nélkül
2019.03.07 12:20
Hozzávalók:
- 25 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
- fél teáskanál só
- 175 gramm natúr joghurt
- 2-3 evőkanál víz
(fűszerek, magok ízlés szerint)
Elkészítés:
- Összedolgozzuk a lisztet, a sót, a joghurtot, majd annyi vizet adunk hozzá, hogy jól gyúrható legyen a tészta. Ízlés szerint adhatunk hozzá fűszereket még, magokat, szezámmagot, lenmagot, tökmagot.
- A tésztából teniszlabda nagyságú golyókat formázunk, majd hagyjuk kb. 10 percig pihenni, addig begyújtjuk a sütőt 180 Celsius-fokra.
- Ha letelt az idő, kb 1 cm vastagra kinyújtjuk a kis labdákat, és vagy így, mint egy lepényt sütjük meg, vagy kiszaggatjuk. Én jelen esetben kiszaggattam négyzetekre. 180 Celsius-fokon kb. 20 percig sütjük őket.
Nekem ebből a mennyiségből 6 db kis lepényke lett, nagyon hamar eltelít és laktató.
Candida diétában is ajánlom!