Teljes kiőrlésű sajtos stangli
2024.10.28 19:33
Hozzávalók:
-35 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
-2 teáskanál szárított élesztő
-1 teáskanál cukor
-2 dl langyos víz
-2 teáskanál só
-1 tojássárga
-2 evőkanál olaj
Kenéshez:
-1 tojásfehérje
Tetejére:
-10 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
A langyos vízbe keverjük a cukrot és az élesztőt, és kicsit hagyjuk felfutni.
A lisztet egy tálba öntjük, hozzáadjuk a sót, az élesztős vizet, a tojássárgát, és az olajat. Jól összedagasztjuk, majd egy órán át kelesztjük.
Ha letelt az idő, a tésztát 6 részre osztjuk, téglalapot formázunk és feltekerjük kiflinek. Tepsire tesszük őket és letakarva még 1,5 órán át kelesztjük. Ha letelt az idő, megkenjük a tojásfehérjével és megszórjuk a sajttal.
220 Celsius-fokos sütőben sütjük 5 percig, majd 200 Celsius-fokon még 10 percig.
(219.recept)