Teljes kiőrlésű sajtos stangli

2024.10.28 19:33

Hozzávalók:

-35 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt

-2 teáskanál szárított élesztő

-1 teáskanál cukor

-2 dl langyos víz

-2 teáskanál só

-1 tojássárga

-2 evőkanál olaj

 

Kenéshez:

-1 tojásfehérje

 

Tetejére:

-10 dkg reszelt sajt

 

Elkészítés:

A langyos vízbe keverjük a cukrot és az élesztőt, és kicsit hagyjuk felfutni.

A lisztet egy tálba öntjük, hozzáadjuk a sót,  az élesztős vizet, a tojássárgát, és az olajat. Jól összedagasztjuk, majd egy órán át kelesztjük.

Ha letelt az idő, a tésztát 6 részre osztjuk, téglalapot formázunk és feltekerjük kiflinek. Tepsire tesszük őket és letakarva még 1,5 órán át kelesztjük. Ha letelt az idő, megkenjük a tojásfehérjével és megszórjuk a sajttal.

220 Celsius-fokos sütőben sütjük 5 percig, majd 200 Celsius-fokon még 10 percig.

(219.recept)



 


 

 

Vissza

Elérhetőség

eletmodesminden

© 2017 Életmód és Minden -- Minden jog fenntartva

Powered by Webnode