Tepsis kürtőskalács

2022.10.14 14:25

Hozzávalók:

-100 ml tej

-2,5 dkg élesztő + 1 teáskanál cukor

-40 dkg liszt

-1 tojás

-2 dkg olvasztott margarin

-1 teáskanál vaníliás cukor

-1 evőkanál cukor

-1 csipet só

 

Tetejére:

-kb. 10-15 dkg margarin

-2 evőkanál kristálycukor+ fél kiskanál fahéj

 

Elkészítés:

A tejet langyosra melegítem, beleteszem az 1 teáskanál cukrot, az élesztőt és letakarva felfuttatom, ez kb. 5-10 perc.

Összedolgozom a lisztet, a tojást, az olvasztott margarint, a cukrokat és a sót. Ha kész az élesztő, azt is hozzáadom. Ha a tészta nem akar összeállni, adhatunk hozzá kanalanként langyos tejet.

A tésztát letakarva, meleg helyen 1 órán át kelesztjük. Ha letelt az idő és a tészta megkelt, átgyúrjuk, majd sodrófával a tepsi méretére nyújtjuk,  tepsibe tesszük és letakarva még 10 percig kelesztjük.

Egy fakanál végével kis mélyedéseket nyomunk a tésztába, ebbe margarin darabkákat nyomkodunk. Végül megszórjuk a fahéjas cukorral és 180 Celsius-fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. Kockákra vágva tálaljuk.

Nagyon finom, szerintem kürtőskalács íze van, ezért neveztem el így.

(155. recept)

 

Vissza

Elérhetőség

eletmodesminden

© 2017 Életmód és Minden -- Minden jog fenntartva

Powered by Webnode