Termékjelölések, avagy a CUKOR másképp
2020.02.11 08:39
1.Glükóz, méz, invertcukor, méz, dextróz, kukoricaszirup, rizsszirup: ezek az elnevezések a cukor különböző formáit jelentik.
Óz végződésnél biztos, hogy a termék tartalmaz cukrot
2.Hozzáadott cukrot nem tartalmaz: a gyártás során plusz cukrot nem adtak a termékhez, de természetesen előforduló cukrokat tartalmazhat. Ilyen a tejtermékekben a laktóz vagy a gyümölcslevekben a fruktóz
3.Cukormentes termékek: Cukrot nem tartalmaznak, de szintetikus cukorpótlókat igen, pl. aszpartámot, szacharint, aceszulfám-K-t→ ezek „kalóriamentes” cukrok, de étvágyfokozóak lehetnek
4.Alacsony cukortartalmú cukor-alkoholokat, pl. szorbitot, xylitolt, mannitolt tartalmazhat, amik kevésbé hatnak a vércukorszintre, de nagy mennyisáben emésztési zavarokat okozhatnak