Tojás-és tejmentes pudingporos keksz

2018.11.27 15:42

Hozzávalók:

  • 25 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 25 dkg liszt
  • pudingpor ízlés szerint, én 1 csomag vaníliásat és 1 csomag epreset használtam és 1 evőkanál áfonya szörpöt
Opcionális: lekvár, olvasztott csoki

 

Elkészítés:

  1. A margarint kicsit megmikrózzuk, könnyen kenhető legyen az állaga, de nem folyós!!!
  2. Ha megfelelő a margarin, hozzáadjuk a porcukrot, és jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet is és kézzel összegyúrjuk.
  3. Ezután attól függ, milyen ízű kekszeket szeretnénk, ha csak vaníliásat, akkor 2 csomag vaníliás pudingport adunk a masszához.
  4. Én ekkor kettévettem a masszát és az egyik felébe 1 csomag vaníliás pudingport tettem, a másik felébe 1 csomag epreset.
  5. Az epres nem színezte meg a tésztámat, ezért én tettem bele 1 evőkanálnyi áfonya szörpöt is.
  6. A vaníliás tésztából kis golyókat formáztam, majd egy fakanál végével kis lyukat nyomtam a golyókba.
  7. Az epresből is kis golyókat formáztam, és villával lenyomtam.
  8. Ezután 180 Celius-fokos sütőben kb, 15 percig sütjük a kekszeket. Akkor jók, ha még puhák, de belül nem nyersek, ha kivesszük, kicsit keményedni fognak.
  9. Ha kihűltek  a kekszek, a vaníliásba előzőleg kissé felmelegített baracklekvárt tettem, de bármilyen lekvárral el lehet  készíteni.
  10. Az epresekre pedig felolvasztott csokit csorgattam.
!!A tésztával kicsit nehéz dolgozni, ha szükséges,  lisztezzük be a kezünket, nyújtani nem lehet csak kézzel formázni, kissé ragadós!!
 
!! Nem minden margarin tejmentes, figyeljünk erre, például a Liga tejmentes!!
 
!!Pudingporból Dr Oetker vaníliát és Pennys epret használtam, ezek tejmentesek!!

Vissza

Elérhetőség

eletmodesminden

© 2017 Életmód és Minden -- Minden jog fenntartva

Powered by Webnode