Tojás-és tejmentes pudingporos keksz
2018.11.27 15:42
Hozzávalók:
- 25 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 25 dkg liszt
- pudingpor ízlés szerint, én 1 csomag vaníliásat és 1 csomag epreset használtam és 1 evőkanál áfonya szörpöt
Opcionális: lekvár, olvasztott csoki
Elkészítés:
- A margarint kicsit megmikrózzuk, könnyen kenhető legyen az állaga, de nem folyós!!!
- Ha megfelelő a margarin, hozzáadjuk a porcukrot, és jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet is és kézzel összegyúrjuk.
- Ezután attól függ, milyen ízű kekszeket szeretnénk, ha csak vaníliásat, akkor 2 csomag vaníliás pudingport adunk a masszához.
- Én ekkor kettévettem a masszát és az egyik felébe 1 csomag vaníliás pudingport tettem, a másik felébe 1 csomag epreset.
- Az epres nem színezte meg a tésztámat, ezért én tettem bele 1 evőkanálnyi áfonya szörpöt is.
- A vaníliás tésztából kis golyókat formáztam, majd egy fakanál végével kis lyukat nyomtam a golyókba.
- Az epresből is kis golyókat formáztam, és villával lenyomtam.
- Ezután 180 Celius-fokos sütőben kb, 15 percig sütjük a kekszeket. Akkor jók, ha még puhák, de belül nem nyersek, ha kivesszük, kicsit keményedni fognak.
- Ha kihűltek a kekszek, a vaníliásba előzőleg kissé felmelegített baracklekvárt tettem, de bármilyen lekvárral el lehet készíteni.
- Az epresekre pedig felolvasztott csokit csorgattam.
!!A tésztával kicsit nehéz dolgozni, ha szükséges, lisztezzük be a kezünket, nyújtani nem lehet csak kézzel formázni, kissé ragadós!!
!! Nem minden margarin tejmentes, figyeljünk erre, például a Liga tejmentes!!
!!Pudingporból Dr Oetker vaníliát és Pennys epret használtam, ezek tejmentesek!!