Tönkölylisztes sósrúd és zsemle

2018.11.10 11:36

Hozzávalók:

  • 250 ml tej
  • 1 kk. kristálycukor
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
  • 1 tk. só
  • 50 ml étolaj
  • 100 g tejföl

Sós massza:

  • 9 dkg liszt
  • 9 dkg só
  • 150 ml víz

(ennek a mennyisége attól függ, hogy mennyi sós masszát szeretnénk rétenni)

 

Elkészítése:

  1. Megmelegítjük a tejet,  hozzáadjuk a cukrot és az élesztőt , majd felfuttatjuk.
  2. Összekeverjük a lisztet, a sót, a felfuttatott élesztőt, az olajat és a tejfölt. Jól összedolgozzuk, kicsit dagasztjuk, majd 1 órán át meleg helyen kelesztjük.
  3. Ha megkelt a tészta, 16 részre osztjuk és kb. 20 cm-es rudakat sordunk, de készíthetünk belőle kis zsemléket is. Sütőpapíros tepsire tesszük és 20 percig letakarva pihentetjük.
  4. Közben összekeverjük a sós massza hozzávalóit.
  5. 200 Celsius-fokon sütjük a rudakat/zsemléket 10 percig, ezután ráöntjük a sós masszát és még 10 percig sütjük őket.

 

Vissza

Elérhetőség

eletmodesminden

© 2017 Életmód és Minden -- Minden jog fenntartva

Powered by Webnode