Tönkölypizza recept
2018.09.07 14:02
Hozzávalók a tésztához:
- 35 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt
- fél tk. só
- 50 gramm friss élesztő
- csipet cukor
- 200 ml langyos víz
Elkészítés:
Összekeverjük a lisztet, a sót, a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és hozzáöntjük a langyos vizet. Jól összegyúrjuk, dagasztjuk kicsit , majd 45 percig kelesztjük.
Ha megkelt, olajos kézzel a formába lapogatjuk, mi most egy közepes téglalap alakú tepsiben készítettük el, de természetesen kör alakú pizzasütőben is lehet.
A feltét nálunk:
-ketchup
-oregánó
-chorizo
-paradicsom
-lilahagyma
-trappista sajt
Természetesen a feltét lehet bármi, amit szeretnénk, szalámi, különböző felvágottak, sonka, kolbász, paradicsom, paprika, kukorica, hagyma, sajt........