Túrógombóc, ahogy Anyukám készíti :)

2018.11.10 09:18

Hozzávalók:

  • 50 dkg túró
  • 4 tojás
  • 2 dl búzadara
  • 1 csipet só
  • 2 ek. olaj
  • zsemlemorzsa (én ehhez kristálycukrot és margarint használok)

 

Elkészítés:

  1. Összedolgozzuk a túrót a tojásokkal, a búzadarával és a sóval, majd hűtőben állni hagyom, minimum 3-4 óráig, érdemes úgy készíteni, hogy előző este bekeverni és másnap kifőzni.
  2. Vizes kézzel gombócokat formálunk belőle, majd sós vízben kifőzzük őket.
  3. A zsemlemorzsát én kristálycukorral és margarinnal együtt pirítom, a cukortól roppanós lesz a morzsa. Ha kész a morzsa, beleforgatom a gombócokat.

Vissza

Elérhetőség

eletmodesminden

© 2017 Életmód és Minden -- Minden jog fenntartva

Powered by Webnode