Vaníliasodós kosárka recept

2017.10.20 10:21

Hozzávalók

Tésztához

  • 30 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 10 dkg porcukor
  • 20 dkg margarin
  • 1 db tojás
  • 2 ek tejföl

Sodóhoz

  • 2 db tojássárgája
  • 1 evőkanál finomliszt
  • 5 dkg kristálycukor
  • 5 dl tej
  • 2 csomag vaníliás cukor

Bevonáshoz

  • 10 dkg tortabevonó
  • 2 ek olaj

 

Elkészítés

Tésztához

  • Összekeverjük a lisztet, a sütőport és a porcukrot, majd belemorzsoljuk a puha margarint, hozzáadjuk a tojást és a tejfölt. Linzertésztát gyúrunk belőle, és minimum 2 órára hűtőbe tesszük.
  • Ha letelt az idő, diónyi gombócokat formázunk a tésztából, és belenyomkodjuk a kosárka formába.
  • Nekem maradt ki egy kicsi tészta, abból kis csillagokat szaggattam ki, és megsütöttem őket.

Sodóhoz

  • Összekeverjük a tojássárgákat a liszttel, a kristálycukorral és 3 evőkanál tejjel.
  • A fél liter tejet egy edényben a vaníliás cukorral egy kicsit összemelegítjük, még ne forrjon fel! Ha már meleg, apránként hozzáadjuk a tojásos keverékhez, fontos, hogy a tojás ne csapódjon ki! Majd visszaöntjük az edénybe, és kis lángon, folyamatosan kevergetve felforraljuk. Ha kész, kihűtjük, az a lényeg, hogy ne legyen forró!
  • Ha kihűlt a sodó, a kosárkaformát még nyersen megtöltjük egy kis sodóval, kicsit fel fog jönni sütés közben, ezért ne rakjuk nagyon tele a kosárkát! Megsütjük, körülbelül 20 perc kell neki 180°C-on!

Bevonáshoz

  • A tortabevonót az olajjal felolvasztjuk, és bevonjuk vele a kis csillagokat!

 

Vissza

Elérhetőség

eletmodesminden

© 2017 Életmód és Minden -- Minden jog fenntartva

Powered by Webnode