Zabpehelylisztes-meggyes süti
2020.09.02 09:44
Hozzávalók:
- 8 evőkanál zabpehelyliszt
- 4 tojás
- 1 evőkanál szódabikarbóna
- édesítő ízlés szerint, nálam most 3 evőkanál Dia-Wellness eritrit alapú cukorhelyettesítő
- 20 dkg meggy
Elkészítés:
1.A tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjéket egy csipet sóval felverjük.
2.A tojássárgákat a cukorhelyettesítővel fehéredésig keverjük robotgéppel! Ha kész, kanalanként adjuk hozzá a lisztet és a szódabikarbónát. Ha kész, óvatosan, hogy ne törjük össze, hozzáadjuk a felvert tojásfehérjehabot!
3.A kész tésztát sütőpapírral bélelt sütőformába kanalazzuk, beleszórjuk a meggyet és 180 Celsius-fokon, kb. 20 percig sütjük!
Tepsi mérete: 20 x 30 cm
Nekem ebből a mennyiségből 8 nagy szelet lett!